Ēd tos vairāk, dzīvo ilgāk! Šie produkti iztīrīs artērijas un pasargās no sirdslēkmes

 

Daudzi vecāki cilvēki mirst no sirdslēkmēm. Visizplatītākais iemesls tām ir aizsprostoti asinsvadi un stress. Lai pasargātu sevi no iespējamā riska, ir jārūpējas par sevi kopš jaunības.

Vislielākā vērība jāpievērš pārtikai, ko ēdam. Ir vairāki produkti, ar kuru palīdzību varam sevi pasargāt.

Lasis

Jebkura lašveidīgā zivs ir noderīga sirdij un asinsvadiem. Šis vērtīgais produkts attīra artērijas.

Apelsīnu sula

Šī sula bagāta ar antioksidantiem, kuri attīra asinsvadus un pazemina asinsspiedienu.

Kafija

Tieši tā! Pētījumi liecina, ka 2-4 tasītes kafijas dienā labvēlīgi ietekmē sirds – asinsvadu sistēmu. Tikai pārmērīgi aizrauties ar šo dzērienu nevajag, jo, kad kafijas ir par daudz, tad tā var nelabvēlīgi ietekmēt kuņģa – zarnu traktu.

Rieksti

Tā ir vērtīgo tauku krātuve, kas ievērojami samazina holesterīna līmeni, uzlabo locītavu darbību un arī atmiņu. Valrieksti un mandeles īpaši noderīgi asinsvadiem – sauja dienā var izmainīt visu.

Hurma

Dievišķi augļi. Tiem piemīt daudzas labas īpašības. Hurma bagāta ar sterīniem, tie ievērojami pazemina holesterīna līmeni asinīs.

Kurkuma

Ne velti indieši šo garšvielu pievieno praktiski jebkuram ēdienam. Kurkumai jeb karijam piemīt ne tikai pretiekaisumu efekts, tas uzlabo arī asinsvadu stāvokli.

Zaļā tēja

Zaļā tēja vienlaikus nomierina un uzlādē ar enerģiju, bet tajā esošie antioksidanti pazemina holesterīna līmeni un uzlabo metabolismu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru