“Ko tagad iesākt? Neēst?” – Grupas “Otra puse” līderim arī atsaka pabalstu


Dīkstāves pabalsta atteikumu no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) saņēmis arī Normunds Pauniņš, kurš zināms kā grupas “Otra puse” līderis. Pauniņam pieder mikrouzņēmums, kurā darbu dod vēl diviem cilvēkiem, kuri šo pabalstu ir saņēmuši.

“Saņēmu VID atteikumu pabalstam, kaut esmu cītīgi maksājis visus nodokļus kā minimums 7 gadu garumā! Jo esmu darba devējs, bet tiem nepienākas! Kāpēc!?

Pabalsts pienākas tikai darba ņēmējiem!? Mikrouzņēmumā bez manis strādā vēl divi, kuri sanāk ir darba ņēmēji – viņiem uz abiem uzskaitīja 260 eiro… Man nav ko teikt…

Nozīmīgi – lēmums pieņemts Rēzeknes novada Griškānos, man ar to pusi nav nekāda sakara … Nu, un ko tagad iesākt, dārgais VID? Neēst???” sašutis mūziķis.

Kā ziņots iepriekš citos mēdijos , ka kopumā no visiem saņemtajiem dīkstāves pabalsta pieteikumiem VID izmaksas atteicis 33,5% darba devēju un 39% pašnodarbināto, piektdien preses konferencē sacīja VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme. “Galvenokārt atteikuma iemesls ir tas, ka uzņēmumi iepriekš nodokļos valstij nav maksājuši pat 200 eiro mēnesī – tas ir 35% no kopējā atteikumu skaita. Nākamais lielākais atteikumu iemesls ir nodokļu parādu esamība,” skaidroja Jaunzeme.

 

Lasi arī: “Mums ar vīru katru dienu bija sekss …” Lūk, kas notika tālāk!

Vēstījām, ka līdzīgā situācijā nonāca viesnīcas “Hotel Roma” vadītāja Linda Mūrniece, kurai arī atteica dīkstāves pabalstu. “VID manam uzņēmumam atteica pabalstu. Formāli – parāds uz martu, kas katru gadu ir, jo pēc nesezonas martā tikai sākam atkopties. Pagājušajā gadā nomaksātie darba devēja 354 000 eur un VID piešķirtā bronza kā godīgam nodokļu maksātājam nav ņemti vērā,” skaidroja Mūrniece.

Spread the love

Pievienot komentāru