Latviete pārsteigta par situāciju valstī: 3 gadus jaunam bērnam temperatūra pāri 40, bet dienesti “atšuj”

Kāda sociālo portālu lietotāja dalījusies ar piedzīvoto:

“Prioritātes un atbildība!!!

Būs garš teksts, bet ceru, ka izlasīsiet.

Stāsts par dienestu, valdības un daudzu līdzcilvēku prioritātēm, atbildību un bezatbildību.

Sākās viss 14.03.2020. Meitai (3 gadi) uz vakaru parādījās iesnas. Diezgan spēcīgas.
Nākamajā dienā, 15.03.2020, pakāpeniski sāk celties temperatūra, sākot ar 37.4°C. Domāju, nekas traks, saaukstējās. Imunitāte pazemināta, jo tikko jau bija izslimots. Pa nakti temperatūra jau pārleca pāri 39°C. Svecīte, apslaucīšana un temperatūra nokritās.

Rīts, 16.03.2020, visām klāt sauss klepus. Saprotu, ka nav labi. Pat ja ne Covid-19, tāpāt nav labi. (2019.gada novembrī ar tādiem simptomiem: gandrīz 2 nedēļas slimnīcā, sistēmas, antibiotikas un viss pārējais. Gala diagnoze: ARVI ar akūtu bronhītu.) Saprotot, ka viss var atkārtoties zvanu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. NMPD dispečere, noklausoties, to kas noticis, uzdod vienīgo jautājumu:” Vai esat bijuši ārzemēs, vai kontaktējušies ar kādu, kas atbraucis no ārzemēm?”.

Atbildu, ka it kā nē. Ātros man nesūta, bet pārslēdz uz Ģ. Ā. konsultatīvo tālruni. Tur viss tieši, tas pats, pēc tā paša scenārija, tikai beigas savādākas. Diezgan rupjā formā tieku aizsūtīta pie ģimenes ārsta, ātrie mums nepienākas, jo ārzemēs neesam bijušas, līdz ar to nav pamata domāt par COVID-19. Varētu padomāt, ka tagad tikai un vienīgi COVID-19 apdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Nākamais mans zvans uz @SPKC. Tel.nr. 67387661 vispār nav sazvanāms. Tel.nr 67501590 sazvanīju no 15 reizes. Teksts aptuveni tas pats, tikai šeit meitene vismaz centās kaut kā palīdzēt. Veselu stundu viņa mēģināja ar kādu augstākstāvošo, bet, diemžēl, bez rezultātiem.

Lasi arī: Lūk ko Lauris Reiniks pastāstīja par kādu ģimeni – tāda ir samaksa atgriežoties steidzami Latvijā!

Meita, pa to laiku, jūtas aizvien sliktāk, guļ gultā un pieceļas tikai uz tualeti.

Nākamais Zvans uz Veselības Inspekcija. Tāda sajūta, ka visiem dienestiem iedota viena lapa ar tekstu un visi viņu nolasa. Arī tur tieku atšūta.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru