Neticami cēls stāsts. Sieviete nolemj iznēsāt smagi slimu mazuli, lai ziedotu viņa orgānus citiem bērniņiem

Grūtniecības 20. nedēļā amerikāniete Kerija Janga uzzināja briesmīgas ziņas: ultraskaņas izmeklēšana parādīja, ka viņas mazulis ir smagi slims un pēc piedzimšanas var nodzīvot vien dažas dienas. Pēc konsultācijām ar ārstiem sieviete izšķīrās par labu grūtniecības saglabāšanai, lai sava bērna orgānus ziedotu citiem slimiem bērniņiem, kam tie būs vajadzīgi.

Vēl nedzimušajai meitenītei tika konstatēta neārstējama slimība anencefālija – tas nozīmē, ka auglim praktiski nav smadzeņu, bet visi pārējie orgāni – sirds, nieres, plaušas, rociņas un kājiņas, ir veseli un normāli. Pēc dzemdībām šie bērni gandrīz uzreiz nomirst, jo smadzenes nespēj nodrošināt orgānu funkcionēšanu ārpus mātes organisma.

Lasi arī: Iedzīvotāji šokēti par ingveru un citronu cenām Latvijas veikalos! Lūk, kādas cenas …

Kerijas vīrs Rojs pastāstīja, ka doma par grūtniecības saglabāšanu un orgānu ziedošanu sievai ienākusi prātā burtiski uzreiz pēc tam, kad viņa uzzināja drausmīgo diagnozi. Pāris laulībā bija nodzīvojis astoņus gadus un viņiem ir dēliņš. Kopdzīves laikā viņiem bijuši daudzi pārdzīvojumi, taču šoreiz Rojs atzina, ka patiešām apbrīno sievas gara spēku.

Viņš atzīst, ka sievas lēmums ir ļoti humāns un cēls: “Šajā smagajā situācijā viņa spēja noticēt brīnumam un to, ka katrai dzīvībai, kas nāk pasaulē, ir sava sūtība. Kaut kur ir ģimene, kurā piedzims bērniņš, ko varēs izglābt, pateicoties mūsu meitiņas piedzimšanai. Kāda dzīvība tiks saglabāta, pateicoties kāda cita nāvei,” pauda vīrietis.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru