Raidījums ziņo par uzņēmēja nāvi, kurš bija iesaistīts kriminālprocesā pret VID darbinieku

Februāra beigās miris uzņēmējs Pēteris Šņitņikovs, kurš iesaistīts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvalde sāktajā kriminālprocesā pret VID darbinieku Ivaru Arsmenieku par neizpaužamu ziņu izpaušanu, svētdien vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Kā norāda raidījums, ziņas no datu bāzēm ir īpaši noderīgas tiem, kuri ieinteresēti ievest kontrabandas preces, nemaksājot valstij nodokļus.

Kāds akcīzes preču ražotājs iestādei ziņojis, ka pie viņa vairākkārt vērsies Šņitņikovs, piedāvājot nelegālus pakalpojumus. Šņitņikovs devis mājienus, ka viņam ir savi cilvēki VID un uzņēmējs varot būt drošs, ka Šņitņikovs kā starpnieks varot sakārtot visus ar kravu ievešanu un izvešanu saistītos jautājumus.

Lasi arī: Bils Geitss nosauc laiku, kad beigšoties pandēmija

Vai ar to bija domāta izvairīšanās no nodokļu nomaksas, aizliegtu preču ievešana, un cik šādi pakalpojumi maksā, sarunas līdz konkrētām darbībām nenonāca, jo uzņēmējs informāciju par starpnieku nodeva VID.

29. janvārī Šņitņikova mājās VID iekšējās drošības pārvalde veica kratīšanu. Tika atrasti pieraksti par kukuļiem divu miljonu apmērā un izdrukas no VID datu bāzēm. Raidījuma rīcībā ir neoficiālas ziņas, ka informāciju Šņitņikovam deva Arsmenieks, kurš iestādē strādā jau divdesmit gadus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru