“Viņš sāka kliegt, – Tu Krievijas fašiste … ” Skandāls Rēzeknes slimnīcā – ārsts sūta cilvēkus uz Krieviju

Pavadot laiku rotaļājoties, Taisijas mazmeita pamatīgi satraumē pirkstu. Radiniece momentā izlemj doties uz tuvāko ārstniecības iestādi – Rēzeknes slimnīcu, kur pacienti un viņas vecmāmiņu pieņem dežurējošais traumatologs, vēstīja raidījums “Bez Tabu”.

“Viņš runāja latviešu valodā. Es nekādas pretenzijas neizvirzīju, jo, jā, skumīgi, ka nezinu šo valodu. Bet mazmeita visu saprata, atbildēja ārstam bez problēmām. Aizveda meitenīti veikt rentgenu, skaidro Taisija.

Vecmāmiņa pacietīgi gaida rezultātus un ļoti vēlas uzzināt, kas tieši noticis ar mazmeitu. Tomēr ārsts atsakās komunicēt ar Taisiju krievu valodā.

“Godīgi sakot, es tiešām ļoti ciešu no tā, ka nezinu latviešu valodu. Ne jau principiāli nezinu, es to vienkārši nevaru iemācīties. Esmu Krievijas pilsone, neesmu mācījusies Latvijā. Apmeklēju valodas kursus, bet dzīvojam krievvalodīgo ciemā, tāpēc nav iespējams nostiprināt zināšanas, nav rezultāta. Es pati ciešu no tā.

Un, kad es pajautāju, dakter, kāda ir diagnoze, pasakiet, ko uzrādīja rentgenā, man neko citu no jums nevajag, viņš sāka kliegt, – Krievijas fašiste, krievu valodā pateica – brauc uz Krieviju un tur izvirzi savas tiesības.

Es visu laiku domāju, ko tādu esmu noziegusies, taču neko tādu neizdarīju. Es neko neizdarīju. Es tikai pajautāju, vai tiešām nevar pateikt krievu valodā, ko uzrādīja rentgens. Es neko citu no viņa neprasīju,” pauž sieviete.

Vecmāmiņa ar mazmeitu pārrodas mājās un notikušo izklāsta savam dēlam, kurš, nevēloties atstāt visu nebūtībā, dodas uzreiz uz slimnīcu, vienlaikus informējot arī policiju.

“Iegāju slimnīcā. Veicu audioierakstu, pat brīdināju personālu par to. Tur bija medmāsiņa, viņa pasauca ārstu. Atnāca ārsts. Un īsti nekāda dialoga nemaz nebija. Tur jau pirmajās sekundēs viņš sāka mani ar ķermeni grūst ārā no kabineta,” atminas pensionāres dēls Andrejs.

Konfliktā iesaistīts dakteris Ints Vēveris. Pēc saķeršanās ar Andreju, arī mediķis izsauc policiju, ziņojot par it kā piekaušanu. Aplūkojot Vēvera profilu sociālajā tīklā “Facebook”, noprotams, ka mediķim itin nemaz nav problēmu ar krievu valodu. Liela daļa no pārpublicētajiem ierakstiem ir rakstīti kirilicā.

Lasi arī: “Alfas” stāvlaukumā mašīnā atstāts mazs bērns! Māte dusmīga uz policistiem …

No drošiem avotiem zināms, ka dakteris Vēveris jau iepriekš iekļuvis līdzīgos konfliktos gan ar pacientiem, gan arī ar kolēģiem. Arī internetā atrodamas vairākas sūdzības. Līdz nokļūšanai Rēzeknes slimnīcā, ārsts Vēveris esot strādājis vairākās citās ārstniecības iestādēs, taču vēlāk darbavietu nomainījis. Sazinoties ar iesaistīto mediķi, plašāki komentāri gan izpalika.

Valsts policijā saņemti iesniegumi no abām iesaistītajām pusēm un ir uzsākta izmeklēšana. Tikmēr slimnīcas vadība veikšot savu – iekšējo – izmeklēšanu.

 

Avots: tautarunā
Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru