3 lietas, kas notiek, kad paliekat kopā tikai “bērnu dēļ”

Jūsu bērni uzsūc jūsu uzvedības normas – gluži kā švamme uzsūc ūdeni

Jūs ar savu partneri bērniem izveidojat sava veida paraugu, pēc kura tas tieksies savā dzīvē un centīsies to atveidot. Viņi iemācās, kā izturēties pret citiem cilvēkiem, ņemot vērā to, kā viņu vecāki izturas viens pret otru. Tieši no jums viņi uzzina, ko var sagaidīt no sava partnera – cieņu vai nicinājumu, naidu vai līdzjūtību, uzmanību vai interešu trūkumu.

Kā teica Džeims Bāldvins: “Bērni nekad nav īpaši mācējuši klausīties vecākos cilvēkos, taču viņi lieliski prot viņus imitēt”. Palūkojieties uz savu laulības dzīvi. Palīkojieties uz to, kā jūs dienu no dienas izturaties pret savu partneri, ievērojiet arī savu vispārējo uzvedību. Padomājiet par to, kas jūs esat un kā jūs dzīvojat savu dzīvi. Vai tas ir tas, ko novēlat saviem bērniem?

Lasi vēl: Šīs līgavas ir izvēlējušās briesmīgas un pretīgas kāzu kleitas. Fuj!!!

Tas ir ceļš uz nemitīgu stresu, turklāt ne tikai jums un jūsu partnerim

Bērni vienmēr atradīs kādu, ko vainot, ja ģimenē nebūs mīlestība, bet būs nemitīgi strīdi un konflikti. Ir tā, ka bērni pēc vecāku šķiršanāš var ieņemt viena vai otra vecāka pusi, šādi nostājoties pret kādu no viņiem (šī ir ļoti traģiska situācija, kas bieži sastopama pēc vecāku šķiršanās). Viņi ļoti bieži cenšas saskatīt šķiršanās iemeslu, piemēram, vieglās uzvedības kaimiņieni, problemātisku brāli vai māsu, vai arī pavisam ideālu ģimenes piemēru, kuru bērns ir redzējis savā skolā.

Taču visbiežāk ģimenes problēmu gadījumā bērni vaino paši sevi. Reizēm tas var kļūt par iemeslu, kādēļ bērnam samazinās pašvērtējums, rodas vainas sajūta, nemiers, problēmas ar agresijas kontrolēšanu, var gadīties arī depresija. Laimīgas ģimenes pamats, kas tik tikko izzudis no viņu redzes loka, var rasties pat tad, kad vecāki nemaz nav izšķīrušies.

Jūsu bērni dzīvos konflikta zonā

Ļoti daudzi vecāki uzskata, ka viņu bērni nemaz nepamana saspīlējumu un konfliktus, kas notiek ģimenē, ja tie tiešā veidā neskar viņus pašus. Taču tā nebūt nav. Un nav tik ļoti svarīgi, vai viņi dzirdēja strīdus aiz aizvērtām durvīm, vai arī vienkārši jūt saspīlējumu jūsu starpā pie brokastu galda. Ticiet mums – jūsu bērni zina daudz vairāk, nekā jūs patiesībā nojaušat. Tas viss ļoti spēcīgi viņus ietekmē. Labi, ja tie vēl būtu veselīgi konflikti. Ir grūti iedomāties, ka šāda ģimenes dzīve būtu bez strīdiem. Dažādi nelieli konflikti var iemācīt bērnu salīgt mieru, piedot un meklēt kompromisu. Taču, ja jūsu mājā lielākoties jūtama konliktu zona, diez vai bērni spēs tajā justies droši un pasargāti.

Lasi vēl: Pēkšņi nobruka WhatsApp: miljoniem cilvēki bez sakariem!

Šķiršanās nav jābūt kā sodam, no kura ar visu varu nepieciešams izvairīties. Reizēm ir tā, ka šķiršanās var nākt par labu ne tikai jums, bet arī jūsu bērniem. Neveiksmīgas laulības pārtraukšana var palīdzēt jums beidzot atrast dzīvē savu patieso laimi. Šķiršanās var palīdzēs jums sadziedēt dvēseles rētas, veicināt savu izaugsmi, kā arī atrast sevī pašpietiekamības sajūtu, kura agrāk tik ļoti pietrūka. Izdarot to, jūs iemācīsiet saviem bērniem tieši to pašu!

Nekad nerādiet ar savu piemēru bērniem, ka būt “otrā plāna” aktierim dzīvē ir pavisam normāli. Iemāciet viņiem tiekties pēc paša labākā un pašiem būt vislabākajiem. Parādiet viņiem pašcieņu, neatkarību un veselīgas robežas. Kādu dienu viņi jums par to pateiks “paldies”.

avots

Spread the love

Pievienot komentāru