Absurds: Instagram izdzēsa šo modeļu FOTO, jo bildēs bija redzams viņu kaunuma apmatojums

Pretrunīgi vērtētais lēmums ir tikpat šokējošs kā Instagram stingrais liegums publicēt vietnes kontos attēlus, kuros redzami atkailināti sieviešu krūtsgali. Ja šāda rakstura attēli tiek publicēti, konts nekavējoties un bez iepriekšēja brīdinājuma tiek dzēsts. Turpretī vīriešu atkailinātos krūtsgalus publicēt nav aizliegts.

Feministu kustība šobrīd cīnās, lai sievietēm iegūtu vienādas tiesības krūtsgalu atkailināšanā, šai akcijai izmantots tēmturis #FreeTheNipple (atbrīvo krūtsgalu) un izskatās, ka tēmturis #FreeTheBush (atbrīvo kaunuma apmatojumu) būs nākamais feministu darba kārtībā.

Orģinālo ierakstu varat atrast ŠEIT 

Kad gan sociālā konta Instagram uzturētājiem varētu būt iebilstams pret sievietes intīmajām vietām?

Mēneša sākumā “LiveFast” žurnāla radošais direktors ievietoja vietnē Instagram attēlu kurā redzams sievietes kaunuma apmatojums, šis attēls tika nekavējoties izdzēsts. Attēlā nebija redzams kails ķermenis, acīmredzot tieši kaunuma apmatojuma publicēšana bija pārkāpusi vietnes normas.

Arī kanādiešu māksliniece Petra Kolinsa pēc līdzīga sava ķermeņa attēla publicēšanas ievēroja, ka viņas konts ir bez brīdinājuma dzēsts no vietnes Instagram.

Lasi vēl: Vai izmēram ir nozīme? Sievietes saka jā!

Viņa informējusi izdevumu “The Huffington Post”: “Mans Instagram konts nesen tika izdzēsts. Es neesmu pārkāpusi tā lietošanas noteikumus. Es nepublicēju attēlus, kuros redzams kailums, vardarbība, pornogrāfija, nelikumīgas darbības vai naida kurināšana. Mana ķermeņa attēls vienkārši nesaskanēja ar sabiedrības normām par sievišķību.

Atšķirībā no 5 889 628 citiem vietnē Instagram redzamajiem peldkostīmos ģērbtu sieviešu attēliem, manā bija redzama dabiska, nenoskūta bikini zona.”

Einslija Hatčinsa, “Sticks and Stones” aģentūras direktore piekrīt Kolinsai: “Diemžēl Instagram uzskata par netikumīgu dabisku sieviešu ķermeņu attēlu publicēšanu, kuros redzama nenoskūta bikini zona. Šie matiņi reizēm ir redzami ārpus peldkostīma, gluži tāpat kā vīriešiem.

Tomēr Instagram neko pret vīriešu kaunuma apmatojumu neiebilst.

Lasi vēl: Domājat, ka kārtējā Instagram skaistulīte? Jūs būsiet pārsteigti, uzzinot, ka viņai draud mūža ieslodzījums

Šie aizspriedumi pauž dzimumu nevienlīdzību, sievietēm vai nu jāatbrīvojas no kaunuma apmatojuma vai jāpazūd no viņu radītās interneta platformas.”

Instagram pārstāvis sniedza plašākus komentārus par šiem gaījumiem: “Mēs smagi strādājam pie tā, lai cilvēki vientē Instagram tiktu saglabāts līdzsvars starp cilvēka vēlmi izpausties radoši un tajā pašā laikā garantētu, ka pārējie lietotāji aplūkojot attēlus jūtas komfortabli, galu galā, sabiedrība ir visnotaļ multikulturāla.

Tieši šī iemesla dēļ Instagram ir ierobežota kailbilžu publicēšana. Dažkārt arī mums gadās pieļaut kļūdas, tieši tādēļ esam atjaunojuši izdzēstos kontus.”

Tā ir vēl viena uzvara, ko izcīnījušas sievietes. Kādēļ gan lai tiktu aizliegta dabīga sievietes auguma publicēšana?

Avots: huffingtonpost.co.uk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru