“Helikopteru nauda” nebūs: Ramona Petraviča nosauca nosacījumu par pabalstu izmaksu pensionāriem

Valdībai ir jāpieņem lēmums jau šonedēļ, uzskata ministre. Visas pazīmes liecina, ka šonedēļ arī notiks izšķiršanās šajā jautājumā!

Seima 18. februārī uzreiz divos lasījumos apstiprināja likumprojektu par 500 eiro samaksu par katru bērnu. Līdz marta beigām pabalstu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra pārskaitīs automātiski (nekādu iesniegumu nav jāiesniedz), bet tiem, kuriem ir tiesības uz pabalstiem bērniem laikposmā no 1. marta līdz ārkārtējās situācijas režīma beigām, arī saņems šo vienreizējo izmaksu, bet vēlāk, pēc dokumentu noformēšanas par bērna standart pabalstu saņemšanas.

Saskaņā ar aprēķiniem, lai nodrošinātu pabalstu izmaksu par 364 097 bērniem valstī, no budžeta būs jāpiešķir 182 miljoni eiro, nauda tiks ņemta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Lasi arī: Slavenais Pāvels Globa atklāj horoskopa zīmes, kam paveiksies februāra beigās

Tomēr priekšlikums maksāt 200 eiro pabalstu pensionāriem un invaliditātes pensijas saņēmējiem, kā arī tiem, kas saņem valsts sociālos pabalstus, februāra vidū apspriežot, neguva atbalstu no koalīcijas partijām.

Bet Petraviča pēc tam, kad priekšlikums nebija atbalstīts, apgalvoja, ka negrasās atteikties no ierosinājuma virzības, apsolot to apspriest dažādos līmeņos.

Avots: zolidi.com

Spread the love

Pievienot komentāru