Jānis Jurkāns tiek pie naudas un pamet Latviju

Īpašumu “Brīzes” pirms 19 gadiem nopirka Jāņa toreizējā sieva Ilze Kristīne Jurkāne. 4,48 hektārus lielo īpašumu, kurā ir dzīvojamā māja un saimniecības ēka, viņa 2001. gada rudenī iegādājās par 30 300 eiro.

2012. gadā Ilze to uzdāvināja savam laulātajam draugam Jānim. Laulība gan tika šķirta, un tad uz dažiem gadiem “Brīzes” kļuva par Jurkāna draudzenes Lindas Apses īpašumu, pamatojoties uz 2016. gada 2. novembrī noslēgto uztura līgumu. Tajā tika noteikts, ka Jānim Jurkānam ir “bezatlīdzības dzīvokļa tiesības uz nekustamo īpašumu līdz mūža galam”.

Taču 2020. gada februārī šis uztura līgums tika atcelts, īpašums atkal nonāca Jurkāna rīcībā. Īpašuma foto tika ievietots nekustamo īpašumu sludinājumu portālā city24.lv – bijušais politiķis to bija izlicis pārdošanā, prasot 350 tūkstošus eiro.

Lasi arī: Tautā populārais latviešu mūziķis, čempionāta laikā, hokeja dēļ piedzīvojis infarktu

Pirms gada, kad “Brīzes” vēl piederēja Apsei, mājas arī bija tirgošanā – par pusmiljonu eiro. Nopārdot īpašumu neizdevās ne par pusmiljonu, ne 350 tūkstošiem. Kā vēsta ieraksts Zemesgrāmatā, Jurkānam izdevies vien atrast tādu pircēju, ar kuru spējis vienoties par 220 tūkstošu eiro lielu summu.

Spread the love

Pievienot komentāru