Kāpēc japāņu sievietes “nesmaržo” – Ņemiet vērā japāņu noslēpumu

Gandrīz nevienas japāņu sievietes ķermenī nerodas nepatīkami aromāti. Valstī tiek lietots jēdziens “aromāta uzmākšanās”, tas ir, “uzmākšanās ar smaku”. Viņi pat pārdod testerus, kas nosaka, cik spēcīgi cilvēks “smaržo”. Kāds ir Japānas iedzīvotāju noslēpums?

 

Kosmētika

Visas smaržas, kurām japāņu sievietes dod priekšroku, ir ļoti neuzkrītošas. Lai neitralizētu sviedru sekrēciju un smaku, šeit tiek izmantoti dezodoranti ne tikai padusēm, bet arī pēdām. Pārdošanā var atrast arī želejas un krēmus, kas izžūst un iztvaiko mitrumu no ādas virsmas. Jāatzīmē, ka jebkura kosmētika gandrīz nesmaržo.

Lasi arī: 26 gadu vecumā viņa apbūra 62 gadus vecu oligarhu. Modele parādīja fotogrāfiju ar gados veco vīru

Interesants fakts! Japāņu sieviešu vidū ir iecienītas tablešu smaržas ar aromātiskām eļļām: esteri izdalās caur ādas porām un piešķir smalku aromātu.

 

Apģērbs

Japāņu sievietes pat vasaras sezonā dod priekšroku slēgtam apģērbam, kas novērš poru aizsērēšanu ar netīrumiem un putekļiem, saglabā dabisko siltuma pārnesi un optimālu mitruma līmeni.

Rezultātā japāņu sievietes nesvīst tik daudz kā eiropietes, kuras dod priekšroku atvērt savu ķermeni. Un  visas drēbes japāņu sievietes maina gandrīz katru dienu un mazgā ļoti rūpīgi.

 

Ķermeņa higiēna

Ikdienā japānietes veic īstu higiēnas tīrības rituālu: vispirms nomazgājas dušā un nomazgā visus netīrumus, tad iegremdējas vannā ar sāļiem un citiem ādai draudzīgiem produktiem un tad noskalo ķermeni, lai nomazgātu visas kosmētikas paliekas. Reizi nedēļā Japānas iedzīvotāji apmeklē Sento pirtis.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru