Kāpēc kaķim patīk gulēt uz cilvēka un par ko tas liecina

Mīluļa uzvedība

Ja kaķēns ir radis gulēt saimnieka gultā, no šī ieraduma atradināties būs grūti. Kaķiem patīk gulēt saimnieka gultā, jo tieši gultas veļa ir tā, kas visvairāk smaržo pēc saimnieka.

Ir arī zinātnisks skaidrojums tam, kāpēc kaķis reizēm apguļas uz sava saimnieka – meklējot siltāko vietu uz saimnieka ķermeņa, kaķis atrod to vietu, kur ir paaugstināta ķermeņa temperatūra. Slimība vienmēr iesākas ar paaugstinātu temperatūru.

Daži kaķu saimnieki ir novērojuši, ka, pamostoties no rīta pēc nakts, kad saimnieka gultā visu nakti ir gulējis kaķis, jūtas veselāki. Viņi ir pārliecināti, ka kaķis spēj no cilvēka paņemt visu slikto enerģiju.

Iespējams, ka tas vienkārši ir placebo efekts – mums šķiet, ka kaķis mūs dziedina, tāpēc psiholoģiski no rīta jūtamies labāk. Cilvēki, kuri cieš no miega traucējumiem, uzskata, ka kaķis viņus spēj nomierināt, tāpēc labprāt ļauj mīluļiem gulēt kopā ar viņiem.

Kaķu iemīļotākās vietas

Kaķi, kuriem ir ļauts gulēt saimnieku gultā, to labprāt dara, un ļauj sevi glaudīt. Kaķis tādējādi gūst jo lielāku pārliecību par sevi. Kaķiem visvairāk patīk gulēt uz krūtīm, muguras un uz cilvēka galvas.

Kad kaķim tiek ļauts gulēt uz saimnieka, viņš ir ļoti laimīgs, jo jūtās kā karalis. Kaķis, kuram labāk patīk gulēt pie saimnieka kājām, pēc rakstura ir maigāks un miermīlīgāks. Galvenais iemesls, kādēļ kaķim patīk gulēt līdzās saimniekam, ir sevis sildīšana un labsajūtas gūšana.

 

Lasi vēl: Kaķene skrāpējās aiz kafejnīcas loga un lūdza pēc palīdzības

 

 

Tici vai nē

Ir cilvēki, kuri patiešām tic, ka kaķis spēj viņus dziedināt. Ja cilvēks visu dienu strādā saspringtā darba ritmā un cieš no paaugstināta stresa, kaķis labprāt vakarā guļ pie saimnieka galvas vai pat uz tās. Saimnieks kaķi uzskata par lielisku palīgu cīņā pret stresu. Reizēm kaķis var palīdzēt tikt galā pat ar galvas sāpēm.

Avots: duck.show

Spread the love

Pievienot komentāru