Klajā nāk labas ziņas saistībā ar ierobežojumu atvieglojumiem Latvijā

Arī privātajos pasākumos

Tāpat būtu maināms arī vakcinētajiem noteiktais ierobežojums privātajos pasākumos – 20 cilvēku –, jo vairs neatbilst realitātei, atzina ministrs. Patlaban notiek diskusija arī ar Ekonomikas ministriju par vienam cilvēkam nepieciešamās platības samazināšanu iepirkšanās vietās no 25 uz 15 kvadrātmetriem. Pavļuts gan atgādināja, ka pirms valdības sēdes par šiem priekšlikumiem vēl jāvienojas speciālistiem.

Atbildot uz precizējošu jautājumu, vai šie atvieglojumi būtu jau spēkā trešdienas svētku dienā, Pavļuts sacīja, ka “ministrijas piedāvājums ir tāds, ka, ja situācija uzlabojas tiktāl, ka kumulatīvais rādītājs nokrīt zem simts, tad būs spēkā”.

Ņemot vērā līdzšinējo praksi, ka šie lēmumi parasti ir spēkā nākamajā dienā pēc pieņemšanas un parakstīšanas, tad var lēst, ka, pie rādītāja zemāka par 100 jaunais regulējums jau varētu būt spēkā svētku dienās, izriet no ministra teiktā.

 

SPKC ziņo

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pirmdien vēstīja, ka pēc pēdējā Covid-19 saslimstības pacēluma Latvijā (pēdējo 7 nedēļu laikā), gadījumu skaits ir mazinājies par 82,4%, bet pagājušā nedēļa (24. nedēļa) pret iepriekšējo nedēļu (23. nedēļu) samazinājums ir par 36%. Vidēji vienā dienā tika atklāti 111 jauni inficētie nedēļu iepriekš – 174). Pagājušajā nedēļā par 11,2% samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 8 126 testus (iepriekš 9 152 testus).

Pēdējo septiņu dienu laikā tika stacionēti vidēji 20 pacienti dienā (nedēļu iepriekš 28), tādējādi ikdienā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas vidēji 266 (iepriekš 331) pacienti.

Visās vecuma grupās turpinās saslimstības samazinājums, izlīdzinās jaunatklāto gadījumu skaits vecuma grupā 20-59 gadi (iepriekš vairāk gadījumi tika atklāti 30-39 gadīgiem), visos reģionos vienmērīgi samazinās jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits.

Lasi arī: Par ko Vanga brīdināja cilvēci pirms aiziešanas no šīs dzīves – daudzi to nemaz nezina

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents (R) šobrīd ir 0,72 (nedēļu iepriekš 0,78), tas liecina par infekcijas slimības izplatības samazināšanos, norāda SPKC.

Eiropas valstu vidējais kumulatīvais saslimstības rādītājs ir 72 (iepriekš 83), Latvijā joprojām saglabājas divas reizes augstāks rādītājs pret ES. Kopumā Eiropā situācija uzlabojas, secina SPKC.

Spread the love

Pievienot komentāru