Man riebjas palīdzēt bērnam pildīt mājas darbus – tā ir īsta elle! Mūsdienu mātes nežēlīgā grēksūdze

Jā, daudzi tagad sacīs, ka esmu slikta māte. Esmu dzemdējusi bērnus, bet būt vecākam – tas ir grūts darbs, nav ko atkāpties. Bet es arī strādāju. Visu dzīvi. Lai mani bērni būtu veseli, apģērbti un apauti, kaut ko iemācītos ārpus skolas programmas, būtu dzīvespriecīgi un būtu mani draugi. Tieši tāpēc es vakaros negribu sēdēt kopā ar viņiem un pildīt mājasdarbus. Es gribu ar bērniem vienkārši aprunāties! Tāpēc es neuzskatu, ka bērni – tā ir verdzība mūža garumā. Es uzskatu, ka bērni – tas ir prieks. Un vakars ir laiks priekam un jautrībai, nevis skandālam.

 

Ak, Dievs, kad beidzot atcels mājasdarbus, kā tas sen jau izdarīts daudzās pasaules skolās? Kāpēc nevar pirmajā stundā nodarboties ar teoriju, bet otrā – ar praksi? Kāpēc ir jānes mājās visu šo uzdevumu gūzmu, ja to var paveikt spēlējoties 6-7 vai pat 8 stundu laikā?

 

21.gadsimts ir paātrinājis dzīvi, metot mums daudz jaunu izaicinājumu. Bet diennaktī nav kļuvis vairāk par 24 stundām. Un ne spēku, ne veselības vairāk nav palicis. Kāpēc nevar to ņemt vērā, kā to izdarījuši tie paši somi? Jā, esmu slikta māte.

 

Mans bērns nevēlas pildīt mājasdarbus. Es neesmu pārliecinājusi viņu par to vērtīgumu. Bet kā gan es varēju pārliecināt, ja pati savulaik mājasdarbus neieredzēju? Bet man “paveicās” vairāk. Mana mamma zināmu iemeslu dēļ bija mājsaimniece, un es ar saviem skolas mājasdarbiem biju viņas galvenais darbs. Un es pamanījos no galda apakšas izvilkt interesantu grāmatu un lasīt to līdzko māte aizvēra manas istabas durvis.

 

Jūs varat mani nosodīt kā vēlaties, bet es esmu laba mamma. Un es mīlu savu neparasto meitu. Sabiedrības acīs es tik un tā esmu slikta māte, bet mana meita – dumpinieciska pusaudze. Par tādām mūs ir padarījusi mūsu izglītības sistēma.

Lasi arī: Tas, ko astrologi parasti noklusē par katru Zodiaka zīmi… Jo cilvēki to nav gatavi dzirdēt

Man nav pretenziju pret skolu – mums ir lieliska un visādā ziņā labvēlīga skola, kas man ļoti patīk. Tāpat kā tā, kurā es “simts gadus” atpakaļ strādāju. Un jau tolaik es runāju par to, ka nepieciešams mainīt apmācības sistēmu, ja mēs vēlamies, lai bērniem skolā būtu patiešām interesanti. Taču pat šobaltdien nekas nav mainījies.

 

Pievieno jaunus priekšmetus, atsakās no citiem, pagarina apmācību ilgumu, izdomā jaunas programmas, bet neīsteno nevienu jēdzīgu reformu. Sāciet ar mazumiņu – tā, lai bērniem kopā ar vecākiem nevajadzētu pa naktīm pildīt mājasdarbus. Lai desmitiem tūkstoši māšu un tēvu pārstātu uzskatīt sevi par sliktiem vecākiem. Bet “nejaukajiem” pusaudžiem būtu viens iemesls mazāk, lai izrādītu savu dumpīgo dabu. Un kas gan jums var būt pret to iebilstams?

Padalieties ar šo rakstu un izsakiet savās domās par šo mātes grēksūdzi:)

Avots: misstits.co

Spread the love

Pievienot komentāru