NEKAD!!! Nekad šo nedari Lielajā piektdienā!

Ko Lielajā piektdienā nedrīkst darīt?

Šodien jāpiedomā ir pie ēdiena. Nevajadzētu lietot uzturā pārlieku piesātinātus ēdienus. Lielā piektdiena – Jēzus pēdējā diena. Šodien vajadzētu ēst tikai maizi un ūdeni.

Nedrīkst neko aizņemties no citiem cilvēkiem – naudu, produktus vai citus sīkumus. Šādi tu vari atņemt otram cilvēkam veiksmi un labklājību.

Visi pavasara darbi un mājasdarbī šodien ir jāatliek malā un jāatstāj uz citu dienu. Nemazgā veļu, negrāb lapas, nemazgā istabas, to visu šodien mazliet atstājiet maliņā.

Lai cik arī dīvaini būtu šodien nedrīkst rīkot dažādas ballītes un citādā veidā izklaidēties. Nedrīkst arī rīkot dzimšanas dienas pasākumus un kāzas. Šodien ir klusā diena. Šodienu vislabāk pavadīt gatavojoties svētkiem un skaitot lūgšanas.

Kā arī šodienu labāk pavadīt mājās. Nedodieties ciemos pie draugiem, kaimiņiem, jo senči uzskatīja, ka šādā veidā tu vari pie sevis atvilināt raganas, kuras sabojās tavu dzīvi un ražu.

Lielajā piektdienā ir jāpievērš uzmanība laikapstākļiem. Mūsu senči atzīmēja, ja diena šodien būs saulaina un silta, tad vasara būs ļoti karsta. Bet ja šodiena būs vēsa un lietaina, tad karstu vasaru negaidi.

Saulainus svētkus!

 

Avots: cluber.com.ua

 

Spread the love

Pievienot komentāru