Specdienestu metodes: kā dzert, bet nemaz nenoreibt

Reibšanu novērš arī vitamīns C. Var glāzē iemest citrona vai apelsīna daiviņu. Bet atcerieties, ka jebkuri produkti, kas ir bagāti ar vitamīnu C, kaitina kuņģa gļotādu.

Svinību laikā vajag ievērot noteiktus likumus. Piemēram, nevar maisīt dažādus dzērienus. Dzeriet vai nu tikai šņabi, vai arī tikai šampanieti, vai, piemēram, sarkanvīnu…Savādāk noteikti apreibsiet.

Turklāt nevajag pēc stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem dzert vājos. Piemēram, alu pēc šņabja dzert nedrīkst.

Vairāk kustieties. Ja jūs negribat apbreibt, tad periodiski piecelieties no galda un izlokiet kājas. Labākais veids – piedalīšanās dejās. Var vienkārši arī iziet svaigā gaisā. Tas ātri izvēdinās paģiras ārā no galvas. Tiesa, ja telpās ir silti, bet ārā ir auksts, tad jūs varat nedaudz nosalt.

“Antialkoholiskie mīti”

Tāpat pastāv daži mīti par līdzekļiem, kas it kā bloķē alkohola iedarbību.

Pirmais mīts. Jēla ola.

To iesaka izdzert pirms alkoholisko dzērienu lietošanas. Tiek uzskatīts, ka tas palīdzēs nenoreibt, un atbrīvot no reibumu izraisošām sekām. Patiesībā jēla ola patiešām spēj nedaudz palēnināt apreibšanas procesu, bet tajā pašā laikā ievērojami noslogo kuņģi, un rezultātā jūsu stāvoklis var pat pasliktināties. Jā, un nevajadzētu aizmirst, ka no jēlām olām var saslimt ar salmonelozi.

Otrais mīts. Trekns ēdiens.

Dažreiz sastopami padomi apēst pirms svinībām gabaliņu sviesta vai speķa, un vēl iedzert karoti augu eļļas. Teic, tauki noklāj kuņģa sieniņas ar aizsasrgplēvi, un tas neļauj alkoholam uzsūkties. Bet patiesībā no tā nav nekādas jēgas, jo, lai “apklātu” visu kuņģi, vajag apēst vienkārši nenormālu daudzumu tauku!

Trešais mīts. Piena produkti.

Ja ir paģiras, tad piens vai kefīrs tiešām arī palīdz, bet, ja jūs negriba noreibt, tad tie jūsu problēmu nekādi neatrisinās. Turklāt piena produktu lietošana kopā ar alkoholiskiem dzērieniem ir kaitīga, jo tie aktivizē aizkuņģa dziedzeri. Rezultātā var rasties spēcīga saindēšanās ar alkoholu un smagas paģiras..

Ceturtais mīts. Speciāli preparāti.

Kādreiz rietumu prese rakstīja, ka KGB darbinieki svētkos “darba laikā” lietoja preparātu RU-21, kas palīdzēja viņiem palikt skaidrā, pārtraucot izstrādāt organismā fermetnu, kas pārvērš alkoholu acetaldehīdu. “Tādas tabletes neeksistē” – komentē atvaļināts ģenerālmajors, iekšējās izmeklēšanas veterāns Jurijs Kobaladze.  – Vismaz es savā praksē neesmu to lietojis”.

Receptes no izlūkdienesta

Tiesa, mūsu izlūkdienestam ir savi “firmas”  paņēmieni pret paģirām. Piemēram, Londonā gatavo kokteili “Oyster” no saulespuļu eļļas, divām ēdamkarotēm tomātu sulas, tējkarotes konjaka un olas dzeltenuma. Pirms lietošanas tam pievieno sāli, piparus un sakuļ. Kā alternatīvs variants ir auzu pārslas, kas aplietas ar kādu jogurtu.

Vācijā mūsu rezidenti ar paģirām ēd marinētu zivi, kas biezi pārklāta ar sīpoli un uzdzer jogurtu. Somijā dodas uz saunu. Tai nav jābūt pārāk karstai – pietiek ar 80 grādiem. Runā, ka pie tieši tādas temperatūras toksīni aktīvāk tiek izvadīti caur ādu. Pietiek ar 2 – 3 piegājieniem pa 5 – 7 minūtēm, lai pilnībā izvadītu visu alkoholu no organisma.

Ķīnā mūsu izlūki dzer šņabi vai viskiju ar zaļo tēju. Tā ir bagāta ar antioksidantiem, un paģiru nemēdz būt. Meksikā krievu izlūkdienesta oficieri par līdzekli pret paģirām izmanto biezu, asu zupu, kas pagatavota no teļu kājām, iekšām, zaļā čili pipara, kukurūzas miltiem un dažādām garšvielām. Tajā ir vesela virkne ar vitamīniem un glicīns, tāpēc arī atbilstoša ietekme uz organismu.

Spread the love

Pievienot komentāru