Stāsts. Dzīvē viss atgriežas pie mums kā bumerangs. Labs vai slikts – atkarīgs no jums

Mēs visi zinām Bumeranga likumu, kurā teikts: “Viss, ko cilvēks ir izdarījis šajā dzīvē, atgriežas pie viņa.”

Patiešām, ir piemēri, kas tiešām apstiprina šo parunu. Visam dzīvē ir reiz jāatgriežas atpakaļ pie jums. Piemēram, kāds, kurš nodarbojas ar nelegālām lietām, bagātinās sevi ar nelegālo vielu tirdzniecību, tomēr viņš joprojām dzīvo laimīgi.

Viņš ir vesels, dzīvespriecīgs un nejūt nožēlu par to. Bet ne vienmēr Bumeranga likums darbojas ātri un tieši. Tas viss atspēlēsies, tas var atspoguļoties citā cilvēkā, ieskaitot nākamajā paaudzē.

Ir vērts atcerēties šī likuma pozitīvo efektu. Tā tas notiek – jūs ieguldāt, darāt, mēģiniet, palīdziet – un ilgu laiku rezultāts ir nulle. Bet tad pēkšņi notikumi strauji mainās. Viss notiek jums par labu vai par sliktu jums. Izturies pret cilvēkiem labāk un laipnāk, tad viss atpakaļ pie tevis labais nāks. Tomēr, ne uzreiz. Lūk, jums stāsts:

Dzīvoja reiz pilsētā bagātākais cilvēks. Viņam piederēja gandrīz viss: vīna darītava, cementa rūpnīca, vietējie krodziņi, staļļi, govju kūts un daudzas citas teritorijas. Par cik govju bija daudz, viņš sāka pārdot pienu un skābo krējumu. Viņa darbinieki šos produktus transportēja uz kaimiņu provinci.

Bagātais gribēja gūt pēc iespējas lielāku peļņu. Un viņš visiem saviem zemniekiem, kuriem mājās bija govis, uzlika pienākumu reizi nedēļā atvest viņam litru piena. Viņš viņiem nemaksāja par pienu. Darbinieki pārbaudīja kvalitāti un nosūtīja to pārdošanai.

Tos, kas laikā neatnesa pienu, bagātais sodīja ar pātagām. Viņu pat neapturēja fakts, ka dažiem zemniekiem piens bija vienīgais pārtikas avots. Tajā pašā pilsētā dzīvoja nabadzīgs vīrietis. No visa īpašuma viņu ģimenē bija nožēlojama būda un vārga govs. Bet viņš bagātniekam regulāri nesa pienu.

Kādu dienu bagātnieka padotie devās pie šī vīra:

– Īpašnieks lika tevi sodīt ar pātagu

– Nevar būt, jo es katru reizi nesu pienu kaut mani bērni ir izsalkuši

– Taisnība, taču litru piena vajadzēja, bet jūs atnesāt tikai 800 gramus

Šajā mirklī atnāca pats bagātnieks un uzreiz uzklupa nabaga vīrelim

– Nu ko zagli, gribēji mani aptīrīt? Atnesi tikai 800 gramus!

– Saimniek, mēs dzīvojam ļoti slikti. Mums mājās nav svaru, nav mērīšanas piederumu. Vienīgais trauks, ko izmantoju piena mērīšanai, ir pudele jūsu vīna. Reiz uz svētkiem es nopirku jūsu vīna darītavā pagatavotu pudeli Cahors vīna. Uz šīs pudeles bija rakstīts – “1 litrs”. Es to mēru ar to.

Lasi vēl: Akvārijs – ātrs veids kā atslābināties un gūt miera sajūtu, gan sev, gan saviem ģimenes locekļiem

Bagātnieks palika nosarcis un gribēja klusēdams doties prom, taču ap viņu sanāca viņa darbinieki

– Visas kaimiņu provinces atteicās ar jums tirgoties. Baumas par 800 gramiem piena, litra vietā sasniedza visus. Preču sūtījumi jums tiek atdoti un ar jums tiek lauzti līgumi. Viņi saka, ka nevēlas strādāt ar negodīgu piegādātāju.

Bagātais gribēja kalpus sodīt ar pātagu, Bet viņš nebija tam gatavs. Rati atgriezās ar krējumu un pienu un vīnu. Neviens no viņa vairs neko nepirka. Visi atteicās. Bagātais bija visus krājumus iztērējis. Pagāja gadi un bagātniekam nācās prasīt citiem palīdzību, tomēr tas nebija viegli,

Avots: yandex

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru