STĀSTS: Jēkabpils iedzīvotāja ar kuru mums jālepojas

Jēkabpils iedzīvotaja Sintija stāsta, ka kopš viņas dzīvē ienācis četrkājainais draugs viņa dodas ļoti bieži pie dabas. Viņu tik tiešām satrauca tas ko viņa tur ieraudzīja – neskaitāmas izmestas pudeles, sadzīves lietas un citi dažāda veida atkritumi, kuri bojā skatu un nerada prieku baudīt dabas skaistumu.

Sintiju satrauca redzētais apkārt, tādēļ viņa nolēma rīkoties. Kā motivācija viņai kļuva vietnē Facebook izlasītais teksts ar ideju #navjaugruti un pēc šīs motivācijas devas viņa nolēma aktīvi šajā iesaistīties.

Lūk, dažas fotogrāfijas kā izskatījas pirms un pēc Sintijas ierašanās šajās vietās:

Viņa šobrīd ir sakopusi dabu dažādās vietās Jēkabpilī, Viesītē un Brodos.

Sintija dalās ar savu neseno pieredzi: ”Jūtos gandarīta neskatoties uz to, ka brauca garām sieviete un apvainoja mani, ka es piemusaroju. Es gan centos paskaidrot, ka lasu, nevis esmu atbraukusi izmest. Bet viņa neklausijās, tikai minās tālāk un bubināja”.

Sintija vēl piebilst:”Dodoties pastaigā ar suni, atliek paķert līdzi maisiņu un pacelt to, kas citiem “netīšām izslīdējis no rokām”, jo nav jau grūti!”.

Ir prieks skatīties uz fotogrāfijām, kurā redzama sakārtota un tīra daba. Kaut būtu vairāk šādu cilvēku kā šī Jēkabpils iedzīvotāja! Sintijai dodoties mežā nākas pat uziet virsū, kam neparastam.

Piemēram nesen viņa tīrot vidi uzgāja šo dzīvnieka galvaskausu, kuru pēc atrašanas uzreiz apraka.

Pat ir gadījušās tādas situācijas, ka nākas baidīties no savvaļas dzīvniekiem. Lūk, kā Sintija paskaidro savu neseno satikšanos ar savvaļas āpšiem:”Izbīļa moments! Lasot atkritumus pēkšņi pamanu divus dzīvniekus, kas nesas man tieši virsū. Pirmajā mirklī liekās, ka tās ir mežacūkas. Kad zvēri ir tuvāk, saprotu, ka āpši. No izbīļa nepaspēju nofotogāfēt. Nekad dzīvē nebiju redzējusi āpsi savvaļā, pietam tik tuvu. Dzīvnieki bija mana suņa lielumā un skrēja kādus 2metrus no manīm”.

Sintija uzsver, ka reizēm gadās tā, ka ir tik daudz atkritumu, ka nākas visu cieši saspiest automašīnā, lai nogādātu atkritumu tvetnēs. Arī katrs no mums var darīt labu darbu un dodoties pastaigā vienkārši paņemt lieku maisiņu, lai savāktu to, kas citiem ir ”nejauši” izkritis. Būsim par tīru vidi!

 

Revolucija.eu reportāža

Spread the love

Pievienot komentāru