Uzliec savam sunim šo mūziku un tu padarīsi viņu par laimīgāko četrkājaino draugu pasaulē!

Glāzgovas Universitātes un Skotijas dzīvnieku labturības un labdarības organizācijas Scottish SPCA pētījumā ir atklāts, ka suņiem labāk patīk nevis klasiskā mūzika, bet gan viegls roks un regejs.

Šo žanru mūzika izsauca vispozitīvākās izmaiņas dzīvnieku uzvedībā. Tāpēc organizācija plāno visos suņu nožogojumos uzstādīt skaņas sistēmas un atskaņot Boba Mārlija un Bon Džovi mūziku.

Lai gan regeja un viegla roka mūzika izraisīja vispozitīvākās izmaiņas dzīvnieku uzvedībā, citos pētījumos ir pierādīts, ka mūzikas nomierinošā iedarbība ir saistīta ar tempu vai motīviem, kas atkārtojas. Iespējams, ka regeja un roka mūzikā šādas iezīmes bija īpaši izteiktas.

2015. gadā tās pašas organizācijas veica pētījumu saistībā ar klasiskās mūzikas ietekmi uz suņiem, un tika noskaidrots, ka tai ir nomierinoša iedarbība. Eksperimenta ietvaros vienai suņu grupai tika atskaņota klasiskā mūzika, bet otra grupa dzīvoja klusumā.

Pēc nedēļas šīs grupas tika samainītas vietām, un rezultātos bija redzams, ka mūzikas atskaņošanas laikā abu grupu suņiem ievērojami pazeminājās stresa līmenis.

Šis eksperiments pierāda, ka mūzika ietekmē suņu uzvedību. Doktorantūras studente Eimija Boumena norāda, ka “psiholoģiskās un uzvedības izmaiņas parādījās tieši tad, kad tika atskaņota dažādu žanru mūzika.

 

Spread the love

Pievienot komentāru