5 frāzes, kurām izejam cauri šķiroties no cilvēka

Gluži tāpat, kā ejot cauri attiecību veidošanās fāzēm, arī pārtraucot attiecības, mēs izejam cauri piecām šķiršanās fāzēm.

Lasi vēl: Salāti ”Rižais zirgs” – kaut kas pavisam jauns!

Katra no šīm fāzēm ir atkarīga no pāra attiecībām,no tā , cik tās stipras un stabilas. Šajā rakstā apskatīsim visas piecas fāzes, ko piedzīvojam.

Pirmā fāze – diferenciācija (atšķirības). Kad divi cilvēki ir izveidojuši apvienību, viņiem rodas nepieciešamība atjaunot savu individualitāti (savu personību). Diferenciācija bieži vien sākas ar to, ka attiecībās sāk parādīties pirmie, neizbēgamie sasprindzinājumi, stress. Atšķirības var būt arī pozitīvas. Veiksmīga diferencēšanās atslēga ir savstarpēja uzticība un individualitātes respektēšana.

Otrā fāze – ierobežošana. Kaut arī daļa cilvēku sasniedz saistību līmeni un dzīvo kopā ilgi un laimīgi, citi piedzīvo attiecību pagrimumu un šķiršanos. Ierobežošanas fāzē sazināšanās starp cilvēkiem samazinās gan apjomā, gan kvalitātē. Šo stadiju raksturo norobežošanās un savaldīšanās, bet sazināšanās dinamisms kļūst statisks. Tāpēc, lai no tā izvairītos, domstarpības nepieciešams pārspriest uzreiz, nevis garīgi attālināties. Šī pakāpe neietver izvairīšanos, bet tajā rodas kopīgo interešu samazināšanās un saistību sašaurināšanās.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Spread the love

Pievienot komentāru