55 gadus veca sieviete dzemdē pati savu mazmeitiņu. Līdz asarām aizkustinošs stāsts!

 

Tad viņas vīrs Adams Smits ierosināja, ka ir jāveic IVF jeb ekstra korporālās apaugļošanas procedūra, izmantojot sievasmātes palīdzību, kura ar lielāko prieku priekrita kļūt par surogātmāti pati savai meitai.

 

Izmeklējot Emmu, speciālisti secināja, ka sieviete ir kopumā vesela un spējīga iznēsāt bērnu, neraugoties uz vecumu. Lai kļūtu par surogātmāti, Mailzas kundzei bija jāsamazina svars (viņa zaudēja veselus 38 kilogramus!), kā arī jāiziet vitamīnu un speciālo hormonu kurss. Tā rezultātā sieviete spēja diezgan viegli pārdzīvot grūtniecību un pērnā gada sākumā dzemdēja veselīgu meitenīti, kuru vecāki nosauca par Īviju.

Emma jutās kā “septītajās debesīs”, saprotot, ka dāvājusi laimi savai mīļotajai meitai. Sieviete pat atzina, ka pāris gadu laikā viņa būtu gatava dzemdēt vēl kādu mazmeitu vai mazdēlu, ja Treisija un Adams, vēlētos, lai bērniņam būtu māsiņa vai brālītis.

 

“Kļūšana par surogātmāti it nemaz nebija grūts lēmums. Jūs taču arī būtu gatavi uz visu sava bērna labā, vai ne?” retoriski vaicāja Emma.

 

IVF ir viens no asistētās reproduktīvās tehnoloģijas veidiem, ko izmanto neauglības ārstēšanā tajos gadījumos, ja citas neauglības ārstēšanas metodes nav bijušas efektīvas. Populārā valodā IVF sauc par apaugļošanu mēģenē, ar ko saprotam procesu, kurā olšūnu ar spermatozoīdiem apaugļo laboratorijas apstākļos un pēc tam embriju ievieto atpakaļ sievietes dzemdē.

Tagad Treisija ir aicinājusi mainīt likumus, lai viņai un vīram būtu vieglāk likumīgi kļūt par savas meitiņas vecākiem, jo pašreizējie noteikumi nozīmē, ka mazuļa dzimšanas apliecībā kā vecāki ir ierakstīti Emma un viņas vīrs Roberts.

Lasi arī: Lūk kādu Krievu vārdu Enrike Iglesiass devis jaudzimušajai meitai …

Treisija un viņas vīrs ir sākuši tiesvedību, lai panāktu, ka viņi likumiski tiek atzīti par Īvijas vecākiem.

 

Pašreizējos Lielbritānijas likumus sieviete nodēvēja par “novecojušiem” un “aizvēsturiskiem”.

 

Bet Emmai nav nekādu šaubu šajā jautājumā. “Viņa ir mana maziņā mazmeitiņa. Viņa vienmēr ir bijusi Treisijas un Adama meita. Es biju tikai augsne, kurā viņa izauga,” pauda pašaizliedzīgā sieviete.

 

Vai tas nav skaisti? Izsaki savas domas komentāros … Un padalies ar šo rakstu!

Spread the love

Pievienot komentāru