No jaunā gada tiks ieviestas būtiskas izmaiņas ģimenes valsts pabalsta izmaksā

No jaunā 2022. gada Latvijā   tiek ieviestas būtiskas izmaiņas ģimenes valsts pabalsta izmaksā, informē Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) preses sekretāre Iveta Daine.

No nākamā gada 1.janvāra ģimenes valsts pabalsta apmērs būs atkarīgs no tā, par cik faktiski audzināmiem bērniem vecumā no viena gada līdz 20 gadu vecumam persona saņem ģimenes valsts pabalstu.

Lasi arī: Veselības ministrs Pavļuts izsakās par mājsēdi un vai Latvijā nākotnē būs gaidāmi atkal jauni ierobežojumi

Ko tas nozīmē

Jāatgādina, ka līdz šim valstī spēkā bija sistēma, ka pabalsta apmērs ir atkarīgs no tā, kurš pēc kārtas bērns ģimenē ir piedzimis. Un šī sistēma būs vēl spēkā līdz 31. decembrim.

Kāpēc tagad sistēma tiek mainīta?  VSAA skaidro, ar ieviešot šīs izmaiņas, likumdevējs ir arī noteicis iespēju, ka viens no laulātajiem (ja saņemta otra laulātā labprātīga piekrišana), ir iespēja saņemt ģimenes valsts pabalstu par visiem kopīgi audzināmajiem bērniem. Tas nozīmē, ka pabalstu varēs saņemt ne tikai par saviem bioloģiskajiem bērniem.

Jāsaprot, ka iespēja laulātajam saņemt pabalstu par visiem ģimenē kopīgi audzināmajiem bērniem ir būtiska, jo no tā galu galā ir atkarīgs kopējais saņemtais pabalsta apmērs. Jāuzsver, ka šobrīd pabalstu par sava laulātā bērnu, kurš nav abu kopīgs bioloģiskais bērns, otrs laulātais saņemt nevarēja.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (plus piedalies aptaujā par jauno bērnu pabalstu sistēmu) 

Spread the love

COMMENTS

  • […] No jaunā gada tiks ieviestas būtiskas izmaiņas ģimenes valsts pabalsta izmaksā […]

  • <cite class="fn">Nau svarigi.</cite>

    Es protams atvainojos kad rakstu personīgi. Bet skatoties uz jūsu profilu man nekādu lielu ticību nevieš. Jūs paraj labi izskataties un nedodu i 100% kad jūs pat nezinat ko nozīme negulētas naktis un kad nāk zobi. Un kad jums ir jaizlem vai nopirkt pamperus par to kapeiciņu ko musu valsts iedala vai mazajam zābaciņus kas maksa pabalsta suma. Un strādāt no 17.00 lidz 7. 00 un sist rokas tuznas un es paskatitos ka tad jus te diskutētu un vecakiem mutes taisisiet ciet. Es esmu visu to izbaudijusi un lepojos kad man ir 6 berni un viņi mani atbalsta. Bet kas atiecas uz naudu nau godīgi. Deputatu alga ir 6.700 un viņi sev vel pieliek 40% pie algas tani brīdi kad Kariņa kungs bļauj par visam programamm kad ir ekonomikas krīze un tada gara. Tad lai pievalda savu rijamo pāksti un ciena citus un lai vacas prom kur viņu gaida. Jo te jau ir pieriebies ar savu tizlumu un negāciju un stostušanos. Un slavinat Coronu – 19.Citas temas nau un neko citu nedzird ka vienu stulbumu.

Pievienot komentāru