Pēc Zeļenska kritikas pret Merkeli, bijusī Vācijas politiķe nāk klajā ar paziņojumu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien kritizēja Merkeli un bijušo Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī par NATO 2008.gada samitu, minot to kā piemēru tam, kā viņu politika Krievijas virzienā cietusi neveiksmi un sekmējusi nonākšanu pie pašreizējā kara.

 

Vācijas bijusī kanclere Angela Merkele aizstāvēja NATO lēmumu 2008.gadā neuzņemt aliansē Ukrainu, vienlaikus izvairoties no pārmetumiem par Merkeles 16 varas gados īstenoto politiku Krievijas virzienā.

Lasi arī: Pēc ilgāka laika publisku video ieraksta Krieviju pametušais un karu nosodījušais Maksims Galkins

 

Bijusī Vācijas kanclere doktore Angela Merkele uzskata par pareizu savus lēmumus saistībā ar 2008.gada NATO samitu Bukarestē,” pavēstīja bijušās kancleres preses sekretārs, atbildot uz ziņu aģentūras DPA jautājumu.

Ukrainas 2008.gada lūgumu uzņemt to aliansē, kā tika ziņots, nobloķēja Sarkozī un Merkele.

Samita gala deklarācijā Ukrainai tika dots solījums perspektīvā uzņemt to aliansē, tomēr netika piedāvāts grafiks procesa sākšanai ar dalības rīcības plāna aktivizēšanu.

Zelenskis svētdien par Krievijas karavīru pastrādāto civiliedzīvotāju slaktiņu Kijivas apgabala Bučā vainoja Krievijas vadību.

Prezidents arī uzaicināja uz Buču Merkeli un Sarkozī, lai viņi iepazītos, kādi ir rezultāti ilgus gadus pret Krieviju īstenotajai piekāpšanās politikai.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un arī noskatītos slaveno video ar Zeļenska un Merkeles ceremoniju, kurā Vācijas kanclere manāmi dreb 

Spread the love

Pievienot komentāru