Absurds? Kafejnīcai Rīgā uzliek tūkstošiem eiro sodu, lai arī viņi uzskata, ka nav vainīgi

Gadījums, kad izdzīvošanu kavē ne tikai ierobežojumi, bet arī naudas sodi par noteikumu neievērošanu. Vienā no galvaspilsētas kafejnīcām pašvaldības policija uzsāka vairākas administratīvās lietas vienlaikus. Naudas sodi tiek mērīti tūkstošos. Tomēr iestādes īpašnieki ir pārliecināti, ka viņi neko nepārkāpj, ziņo LTV7 un TautaRunā! 

Reiz visu gadu funkcionējusī terase vienā no galvaspilsētas kafejnīcām tagad ir tukša. Bet vēl decembrī klienti te gozējās zem terases lampām un dzēra kafiju. Telpās varēja uzturēties tikai, lai saņemtu pasūtījumu.

“Mēs ilgi domājām, uzmanīgi izlasījām visus likumus, ko drīkst darīt ierobežojumu dēļ un ko ne. Jo īpaši, ko nozīmē līdzņemšana. Likumā nav definīcijas, bet šķiet, ka jūs varat doties uz parku vai uz ielas. Vai es varu iet pagalmā, terasē?? Nu, mēs redzējām, ka šķiet, ka tas tiek praktizēts citās pilsētās, un nolēmām, ka varbūt tas ir iespējams, ”stāsta Cafeterius direktors Igors Bažanovs.

Kaimiņi nolēma citādi. Un viņi izsauca policiju, kas padzina apmeklētājus no terases. Bet pārkāpuma akts netika sastādīts. Kafejnīcas pārstāvji uzzināja, ka nav aizlieguma atrasties terasēs. Kafejnīca turpināja ielaist klientus pagalmā. Dažas dienas vēlāk policija ieradās atkal – un jau divas administratīvās lietas par abiem gadījumiem. Vispārējā soda nauda ir divi tūkstoši eiro, kas ir puse no mēneša apgrozījuma.

Lasi arī: Brīdina par ļoti ticamu krāpniecības shēmu Latvijā; “Es gandrīz atdevu visu savu naudu” – detaļas rakstā

“Šajā gadījumā policija saskārās ar absolūtu pretestību. Policija vairākkārt norādījusi, ka tas ir pārkāpums. Bet mūsu norādījumi tika ignorēti. Tāpēc administratīvais process ir neizbēgams. Patēriņš ir aizliegts ar likumu. Nav svarīgi, vai tas ir telpās, vai uz terases, ”Rīgas pašvaldības policijai skaidroja Toms Sadovskis.

 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru