Aculiecinieki atklāj detaļas par slepkavību Liepājā

Liepājā pie bijušās ”Liepājas metalurga”, administratīvās ēkas tramvajā noticis asiņains uzbrukums transporta vadītajam, vēsta raidījums “Degpunktā”. Tagad zināmas sīkākas detaļas par notikušo. 

34 gadus vecs pasažieris ar nazi iedūra šoferim kaklā, to smagi ievainojot. Aculiecinieki stāsta, ka pēc izdarītā noziedznieks mierīgi izkāpa no tramvaja un devās prom.

Līdzcilvēki 59 gadus vecajam tramvaja vadītājam mēģināja palīdzēt un izsauca ātro palīdzību, kā arī apturēja garām braucošo pašvaldības policijas patruļauto.

“Apstājāmies, redzējām, ka vīrietim asiņo kakla apvidū. Sieviete teica, ka vīrietis ir sadurts. Viena no tām sievietēm palīdzēja, pirmo medicīnisko palīdzību sniedza un teica, ka ātrā palīdzība ir izsaukta. Aprakstīja iespējamo vainīgo un virzienu, kurā viņš devās.

Lasi arī: Pavļuts: Vakcinētajām personām būs virkne priekšrocību – detaļas rakstā

Mēs uzreiz devāmies, apsekojām un pamanījām vīrieti Ferdinanda Grīniņa ielā, kuram arī sekoja viens aculiecinieks, viņš arī tieši norādīja uz iespējamo vainīgo. Tad mēs viņu nekavējoties aizturējām,” norāda Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Kaspars Vārpiņš.

“Noteikti vēlamies izteikt arī lielo pateicību cilvēkiem, kuri palīdzēja cietušajam, palīdzēja, norādīja virzienu, kur iespējamais vainīgais ir devies,” teic Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Kaspars Vārpiņš

Tramvaja vadītājs smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā, taču diemžēl viņa dzīvību ārstiem neizdevās glābt.

Aizdomās par tramvaja vadītāja nogalināšanu aizturētais vīrietis bijis alkohola reibumā, tā aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska. Aizturētajam izelpā konstatētas 1,9 promiles alkohola. Policija turpina izmeklēšanu un skaidro uzbrukuma motīvus. Iespējamās versijas policijā nekomentēja.

Tiesa šodien plkst.15 lems, vai Liepājā par tramvaja vadītāja nogalināšanu aizturētajam vīrietim piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, informēja Valsts policijā (VP).

Pēc VP paustā, policija turpina skaidrot notikušā motīvus, taču pašreizējā informācija liecina, ka uzbrukums tramvaja vadītājam nebija iepriekš plānots. Zināms, ka 1959.gadā dzimušais vīrietis ir iepriekš sodīts par svešas kredītkartes nelikumīgu izmantošanu.

 

Šķir otru lapu, lai noskatītos VIDEO

Spread the love

Pievienot komentāru