airBaltic sagaida savu piecdesmit miljono pasažieri

Šodien, 31.augustā, Latvijas lidsabiedrība airBaltic sagaidīja savu piecdesmit miljono pasažieri kopš lidsabiedrības dibināšanas 1995.gadā. Laimīgā pasažiere bija Dace Jonaite, kura lidsabiedrības mājas bāzē lidostā Rīga ieradās ar lidmašīnu Airbus 220-300 no Vīnes, Austrijā.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: “Šis ir nozīmīgs sasniegums airBaltic vēsturē. Mēs lidojumus veicam jau gandrīz 27 gadus un esam pateicīgi mūsu pasažieriem, kuri izvēlas un uzticas mums, dodoties savos ceļojumos. Mēs to novērtējam, un tas motivē mūs censties vēl vairāk, lai mēs arī turpmāk būtu labākais savienojumu nodrošinātājs uz un no Baltijas reģiona.”

Laila Odiņa, lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja: “Esam gandarīti, ka mūsu nacionālās aviokompānijas 50-miljono pasažieri sagaidām tieši Rīgā – airBaltic mājas lidostā. Kopā esam izveidojuši lidostu Rīga par Baltijas lielāko gaisa satiksmes centru un esam gatavi arī tālākiem kopīgiem mērķiem, kļūstot par nozīmīgu aviācijas centru visā Ziemeļeiropas reģionā.”

Šis notikums šodien tika atzīmēts īpašā pasākumā pie lidostas Rīga. Kopā ar lidostas pārstāvjiem, viesiem un darbiniekiem airBaltic sagaidīja un apsveica laimīgo pasažieri. Pasākumā piedalījās populārā latviešu grupa Citi Zēni, kas šogad Latviju pārstāvēja Eirovīzijas konkursā.

airBaltic turpina piedāvāt nozīmīgu savienojamību no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes uz vadošiem Eiropas biznesa un tranzīta centriem, kā arī plašu atpūtas galamērķu klāstu. Ar pilnu airBaltic lidojumu sarakstu iespējams iepazīties uzņēmuma mājaslapā www.airbaltic.com.

Par airBaltic īsumā:

airBaltic (Air Baltic Corporation AS) savieno Baltijas reģionu ar vairāk nekā 70 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. Pēdējos 26 gados airBaltic kļuvusi par spēcīgu, rentablu un starptautiski atzītu lidsabiedrību. airBaltic ir visatpazīstamākais Latvijas starptautiskais zīmols un nodrošina vairāk nekā 2,5% no Latvijas IKP. airBaltic veic lidojumus ar 36 Airbus A220-300 lidmašīnām. airBaltic ir saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilību, inovatīviem pakalpojumiem un saviem sasniegumiem, pateicoties veiksmīgai uzņēmējdarbības restrukturizēšanai. Skytrax airBaltic piešķīrusi piecu zvaigžņu vērtējumu par ieviestajiem Covid-19 drošības pasākumiem. Papildus tam lidsabiedrību drošības, piedāvājuma un Covid-19 novērtēšanas aģentūra Airlineratings.com iekļāvusi airBaltic starp TOP 20 pasaules aviokompānijām, kas visveiksmīgāk īstenojušas Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumus. 2018. un 2019.gadā airBaltic tika apbalvota ar ATW Tirgus līdera balvu. 2019.gadā airBaltic saņēma Airline Strategy Nozares līderības balvu (Sector Leadership Award). airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 97,96% akciju, kamēr pārējiem akcionāriem pieder 2,04%.

Spread the love

Pievienot komentāru