Ar šodienu spēkā stājas vairāki Covid-19 ierobežojumu atvieglojumi

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) preses konferencē otrdien pavēstīja, ka patlaban šo atvieglojumu korekta ievērošana drīzāk balstīsies uz attiecīgo kolektīvu vadītājiem. Kontroles kontekstā ministrs arī piebilda, ka atvieglojumi attiecībā uz organizētiem kolektīviem izvēlēti kā teju pirmie tāpēc, ka šajās cilvēku grupās pastāv kontrolēta vide – satikšanās ir organizēta un satiekas savstarpēji pazīstami cilvēki.

Nodarbības svaigā gaisā varēs rīkot līdz 20 personām vienā grupā

No šodienas nodarbības, tostarp sporta nodarbības, svaigā gaisā varēs rīkot līdz 20 personām vienā grupā līdzšinējo 10 personu vietā, otrdien lēma Ministru kabinets.

Kā norāda Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), ārā dabiski ir pietiekama gaisa cirkulācija, kā arī lielāka iespēja ieturēt distanci, tādējādi mācības un nodarbības arī lielākā nekā 10 cilvēku grupā nerada palielinātu risku saslimstībai.

Tajā pat laikā, ņemot vērā vidējo izglītojamo skaitu klasē – 20 izglītojamie, izglītības jomā pārsvarā tiekot nodrošināta iespēja īstenot izglītības programmas, nedalot klasi atsevišķās grupās.

Iepriekš regulējums paredzēja, ka sporta treniņa norisei ārā vienā grupā vienlaikus drīkst organizēti pulcēties ne vairāk kā 10 personas.

 

Bērnu sportam

Lai veicinātu bērnu un jauniešu iesaisti organizētās sporta aktivitātēs svaigā gaisā, kā arī, ņemot vērā faktu, ka vidējais mācību – treniņu grupas lielums sporta programmās (profesionālās ievirzes un interešu izglītības sportā programmās) ir 15 audzēkņi Ministru kabinets lēma, ka vienas treniņgrupas lielums ārā ir iespējams līdz 20 personām, pārējos nosacījumus par āra treniņu norisi saglabājot nemainīgus.

Masu informācijas līdzekļu raidījumu vadītāji un dalībnieki raidījumos varēs nelietot mutes un degunu aizsegus

No šodienas masu informācijas līdzekļu raidījumu vadītāji un dalībnieki raidījuma laikā varēs nelietot mutes un degunu aizsegus, paredz otrdien valdībā izdarītie Ministru kabineta noteikumu grozījumi, kas šodien stājas spēkā.

 

Bez maskām raidījumos

Mutes un deguna aizsegus raidījuma dalībnieki varēs nelietot, ja tiem pēdējo 72 stundu laikā pirms raidījuma būs veikts Covid-19 tests vai Covid-19 antigēna noteikšanas tests un tas būs negatīvs. Covid-19 testu var neveikt personas, kas dokumentāri var pierādīt, ka iepriekš bijušas pārslimojušas ar Covid-19 un vairs nerada inficēšanās risku apkārtējiem, kā arī Covid-19 testu neveiks personas, kas dokumentāri var pierādīt, ka ir pilnībā vakcinējušās pret Covid-19 infekciju.

Raidījuma vadītājs vai raidījuma dalībnieks labprātīgi varēs izvēlēties lietot mutes un deguna aizsegus, tāda iespēja netiks liegta.

Studijā, kurā notiek raidījuma filmēšana, nedrīkstēs atrasties vairāk par 20 personām, neskaitot tehniskos darbiniekus. Ja telpā var nodrošināt desmit kvadrātmetrus uz vienu cilvēku, tad var piedalīties arī vairāk raidījuma dalībnieku. Ja tas ir iespējams, starp raidījuma dalībniekiem jānodrošina divu metru fizisku distanci.

Lasi arī: Šī meitene pirms daudziem gadiem loterijā laimēja 2.5 miljonus eiro, bet lūk kas no naudas tagad palicis pāri..

Ja raidījuma laikā netiek lietoti mutes un deguna aizsegi, raidījuma laikā skatītāji titros var tikt informēti, ka visi raidījuma dalībnieki ir veikuši Covid-19 testu un tas ir negatīvs vai ir vakcinēti pret Covid-19.

Pirms un pēc raidījuma tā dalībniekiem vienalga būs jālieto mutes un deguna aizsegs.

 

Ja raidījumā intervija notiek mazāk par 15 minūtēm, tad ir piemērojams normatīvais regulējums kā līdz šim, ka raidījuma vadītājs un intervējamais var nelietot mutes un deguna aizsegus.

Papildus Tieslietu ministrija informē, ka norādāms, ka mutes un deguna aizsegus var nelietot gadījumos, kad tiek sagatavota vai notiek kultūras vai reliģiskas norises tiešraides translācija vai ieraksts, attālināta mācību procesa nodrošināšana vai audiovizuāla darba veidošana, ja tas nepieciešams pilnvērtīgai darba pienākumu veikšanai un ir saņemta tiesiskā valdītāja atļauja.

Spread the love

Pievienot komentāru