Atradām daudzus gadus pamestu māju un bijām pārsteigti cik labi tā saglabājusies – ej iekšā un dzīvo (+ FOTO)

 

Publicējam bloga ieraksta tulkojumu no kāda ceļotāju piedzīvotā. Viņi publicējuši ļoti interesantas bildes no kādas pamestas lauku saimniecības Itālijā, kurā viss ir pārsteidzoši labi saglabājies. 

“Mēs devāmies apskatīt vienu pamestu vietu, bet ceļš bija bloķēts, navigators uzstāja, lai veicam līkumu. Tāpēc nonācām uz šaura lauku ceļa. Un, kamēr braucām par to, mēs cerējām nesaskarties ar pretimbraucošām automašīnām, jo ​​nebija kur palaist garām. No sāniem mirdzēja ar ūdeni piepildīti grāvji. Un aiz tiem ir nebeidzami lauki. Zeme pavasarim atpūtās un guva spēkus.

Izbraucām cauri pāris saimniecībām un dažām drupām, taču neko interesantu tur neatradām.

– Paskaties uz to fermu, – es pamāju ar roku uz ēkām tālāk. Nebija nekādu cerību redzēt kaut ko interesantu, bet draudzene tomēr bremzēja un noparkojās dažus metrus no sabrukušajām ēkām. Paldies viņai par to.

Lasi arī: Seni, bet arvien patiesi Vangas padomi kā piesaistīt laimi dažādās dzīves situācijās

Spriežot pēc tā, kā daba drupas ir paņēmusi rokās, vieta ir pamesta vairāk nekā 30 gadus. Ja mēs šeit ierastos pavasarī vai vasarā, mēs nevarētu izlauzties cauri blīvajiem kazenes biezokņiem. Cita lieta ziemā! Uzmanīgi atliecot zarus ar ērkšķiem, mēs nonācām līdz pirmajai ēkai. Tas bija šķūnis! Tas bija tīrs, caur to mēs izgājām plašajā pagalmā. Perimetrā mūs ieskauj tikai iznīcinātas sienas. Sižets atgādināja apokalipsi.

Mēs nolēmām iet uz priekšu un atradāmies citā pagalmā. Centrālajā.

Mums pa kreisi bija maza divstāvu māja, durvis bija viesmīlīgi atvērtas. Tas, ko mēs redzējām, lika man sabīties. Mazā istaba bija tāda, kādu īpašnieki to bija pametuši. Viņa šo māju izmantoja kā virtuvi, guļamistabu un dzīvojamio telpu. Pa labi no ieejas bija krāsns.

Pie loga atrodas virtuves skapis ar traukiem. Istabas lielāko daļu aizņēma divguļamā gulta un dīvāns. Pie otrā loga bija pilns bufete ar lietām. Sienas rotā ģimenes portreti melnā un baltā krāsā. Drebuļi.

Visticamāk, šajā mājā dzīvoja algots zemnieks ar ģimeni.

Kāpnes uz otro stāvu no akmens pārvērtās par koka kāpnēm. Kāpnes bija sapuvušas un ļodzīgas zem kājām. Tur mūs gaidīja vēl viens pārsteigums. Vēl viena guļamistaba, bet plašāka un vēl interesantāka!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru