Bērna kopšanas atvaļinājumu, iespējams, dalīs starp vecākiem; Liela daļa vecāku satraukti

 

Tēvi uzteic iniciatīvu

Plānotās izmaiņas saistītas ar Eiropas Savienības direktīvu. Un to galvenais mērķis ir mazināt gan dzimumu diskrimināciju darba tirgū, gan abu vecāku lielāku iesaistīšanos zīdaiņa dzīvē, gan arī sievietes atgriešanos darba tirgū.

Tiek uzskatīts, ka šādā veidā tiks stimulēta darba devēju stereotipu maiņa gan pret sievieti, gan vīrieti. Tomēr plānotās izmaiņas viesušas arī samērā lielu satraukumu vecāku vidū, kas plāno ģimenes pieaugumu.

Lasi arī: Astroloģe Vasilisa Volodina prognozē, ka šīs 3 zodiaka zīmes novembra beigās “peldēsies” veiksmē un panākumos

Elīna Vīksne ir gan divu mazu bērnu mamma, gan arī blogere, kas pavasarī izveidojusi “Instagram” kontu, lai jaunajiem vecākiem palīdzētu izburties cauri pabalstu sistēmas džungļiem. Un, vācot informāciju par plānoto sistēmu, kam būtu jāstājas spēkā nākamā gada augustā, Elīna sastapusies ar daudzu vecāku īpaši mammu bažām.

Mammas, kuras raksta, prasa, kā tad būs, ja man tagad divi vai trīs dekrēti pēc kārtas, man tad sanāk – būtu jālēkā starp atgriešanos darbā, atgriešanos mājās, atgriešanos darbā, un tas ne tikai no ģimenes perspektīvas arī tā ļoti mulsinoši, bet arī no darba devēja puses,” stāstīja Vīksne.

Viņa atzina – jautājumos satraukuma ir daudz. Īpaši par to, ka mainīsies sistēma, kurā vecāki līdz šim varēja izvēlēties piemērotāko risinājumu savas ģimenes modelim. Tagad nāksies mainīties ar pienākumiem, ja vecāki negribēs pazaudēt līdzekļus par diviem valsts apmaksātiem bērnu kopšanas atvaļinājuma mēnešiem.

Vīksne vienlaikus piekrita, ka jaunā sistēma varētu pārraut apburto loku un likt darba devējiem uz vīriešiem raudzīties līdzīgi kā uz sievietēm, kuras bērnu dēļ nereti sastopas ar diskrimināciju darba tirgū.

Lūk video:

Spread the love

Pievienot komentāru