Biezpiena, ābolu un vīnogu kūka ar maigu pildījumu. Īpaši iemīlēs bērni!

Pagatavošana:
Auksto sviestu sasmalciniet un sajauciet kopā ar miltiem, cepamo pulveri, sāli un cukuru.
Klāt lieciet biezpienu un olu. Sajauciet, līdz iegūta maiga un elastīga mīkla. Pagatavoto mīklu ielieciet polietilēna maisiņā un 30 minūtes paturiet ledusskapī.
Ābolus un vīnogas nomazgājiet, ābolus nomizojiet un sagrieziet nelielos kubiciņos.
Katliņā uzsildiet sviestu, salieciet tur visus ābolus, apberiet ar cukuru un uz vidējas uguns sautējiet aptuveni 5 – 10 minūtes, kamēr āboli kļuvuši mīksti. Formu mazliet apsmērējiet ar augu eļļu.
Mīklu ieklājiet cepamajā formā, no tās izveidojiet arī “bortiņus”, tad klājiet ābolu pildījumu un lieciet 180 grādu temperatūrā cepeškrāsnī aptuveni 10 – 15 minūtes.

Lasi vēl: Cilvēkiem ar vājiem nerviem labāk neskatīties, kas notiek rūpnīcās, kur cāļi tiek sagatavoti tālākai audzēšanai. Fuj, cāļa gaļu es vairs neēdīšu!
Pagatavojiet pārlējumu. Tā pagatavošanai sajauciet kopā olas, cukuru, vaniļas cukuru un krējumu, pieberiet klāt cieti un jauciet visu kopā, līdz iegūta viendabīga masa.
Formu ar mīklu ņemiet ārā no cepeškrāsns, temperatūru paaugstiniet līdz 200 grādiem. Pa virsu āboliem izklājiet vīnogas un pārlejiet pāri pagatavoto pārlējumu. Lieciet kūku atpakaļ cepeškrāsnī, noturot to vēl aptuveni 30 – 40 minūtes.
Gatavai kūkai jāatļauj atdzist ar visu formu. Izdekorējiet pēc saviem ieskatiem.
Labu apetīti un ieprieciniet arī savus tuviniekus!

 

avots

Spread the love

Pievienot komentāru