Novatore Impact Summit izsludina programmu – izzinošas diskusijas un praktiskas meistarklases sieviešu ekonomiskajai spēcināšanai

Šā gada 22. un 23.septembrī Rīgā pirmo reizi notiks starptautiska konference “Novatore Impact Summit” sieviešu atbalstam, kuras jau ieņem vai nākotnē vēlas strādāt vadošos amatos. Pasākuma mērķis – veicināt sieviešu ekonomisko aktivitāti un sekmēt dzimumu dažādību augstākajās biznesa līderpozīcijās.

Divu dienu konferencē pulcēsies 50 runātāji/-as no 18 valstīm – ietekmīgi vadītāji/-as, uzņēmēji/-as, politisko organizāciju līderi/-es, pētnieki/-ces no visas pasaules, lai izglītotu un iedvesmotu sievietes īstenot savas karjeras ambīcijas un gūt lielāku ietekmi ekonomikā.

Ekonomiskā noturība, dzimumu dažādība, inovācijas

Konferences pirmajā dienā notiks sarunas par tematiem, kas svarīgi ekonomiski aktīvām sievietēm. Pasākumā diskutēs par:

➔ spēju saglabāt noturību un drosmi ekonomiski neskaidros apstākļos,

➔ dzimumu dažādošanu vadošos amatos un tā ietekmi uz ekonomisko izaugsmi un ilgtspēju,

➔ veidiem kā sieviešu vadītiem biznesiem piesaistīt vairāk investīciju,

➔ pārvaldību un izglītību digitālajā laikmetā u.c. tematiem.

“Cīņu ar Covid-19 pandēmiju mēs varam pielīdzināt karam ar maz izpētītu un neskaidru ienaidnieku, kas daudzas sievietes visā pasaulē nostādīja neapskaužamā situācijā – bērnu skološana no mājām, rūpes par mājokli un ģimenes maltītēm galvenokārt nonāca uz sieviešu pleciem. Tas atstājis ietekmi uz sieviešu karjeras izaugsmi, mentālo labsajūtu, ienākumiem. Visiem sarežģījumiem šoziem pievienojās arī karadarbība Ukrainā, kas ekonomisko situāciju padarījusi vēl izaicinājumiem bagātāku visiem. Ar šo konferenci vēlamies iedrošināt un spēcināt sievietes, sarunu ceļā meklējot risinājumus kā saglabāt noturību un iegūt drosmi ceļā uz savu sapņu darbu arī šādos – augstas krīzes apstākļos,” stāsta uzņēmuma “Novatore” līdzdibinātāja Baiba Rubesa.

Pirmās dienas norises vieta – “Hanzas Perons” (Hanzas iela 16A, Rīga).

Zināšanas, tīklošanās un laiks domāšanai

Konferences otrajā dienā notiks praktiskas meistarklases, kuru laikā dalībnieki/-ces veidos dziļāku izpratni par izmaiņu pārvaldību, biznesa ilgtspēju un dažādību, kā arī iegūs ceļa karti kā nokļūt līdz augstākajām vadības pozīcijām.

“Mūsu veiktais “Novatore Baltijas līdztiesības barometrs 2022″ liecina, ka sievietēm Baltijā karjeras izaugsme ir ļoti svarīga, pat svarīgāka nekā vīriešiem. Iespējams, tas ir tāpēc, ka sievietēm kāpšana pa karjeras kāpnēm dažādu iemeslu, piemēram, sabiedrībā valdošo stereotipu, atšķirīgās attieksmes, ģimenes pieauguma un citu apstākļu dēļ nav tik vienkārša. Konference sniegs vērtīgas zināšanas, jaunus kontaktus un, kas pats svarīgākais – laiku pašrefleksijai, jo, lai sasniegtu jaunas virsotnes, ir jānosprauž skaidri mērķi,” stāsta uzņēmuma “Novatore” līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa.

Meistarklasēs varēs iegūt padomus, kā uzlabot savas līdera/-es dotības, veiksmīgi vadīt komandu, kā cīnīties ar pārspīlētu paškritiku un pārliecinoši stāstīt par saviem sasniegumiem, kā no krājēja/-as kļūt par investoru/-i. Tāpat varēs iegūt zināšanas par ilgtspējīga uzņēmuma priekšnoteikumiem, dažādības vadību, Agile metodi procesu vadībā u.c. tematiem.

Otrās dienas norises vieta – Latvijas Nacionālā bibliotēka (Mūkusalas ielā 3, Rīgā).

Pasākums notiks angļu valodā.

Spread the love

Pievienot komentāru