Britu laikraksts noskaidrojis uz kurieni Krievijas varasiestādes ved piespiedu kārtā deportētos ukraiņus

Britu laikraksts “Independent” , atsaucoties uz oficiāliem dokumentiem, noskaidrojis uz kurieni Krievijas varasiestādes ved piespiedu kārtā deportētos ukraiņus – grūti pat aptvert un saprast ko tādu.

 

Deportētie ukraiņi tiek vesti uz Sibīriju un teritorijām aiz polārā loka. Tādējādi aptuveni 100 000 cilvēku nonākuši tūkstošiem kilometru attālumā no savām mājām.

Kremlis parakstījis rīkojumu pārvest uz jaunām dzīvesvietām 95 739 Doneckas un Luhanskas apgabalu iedzīvotājus.

Maskava ieplānojusi nosūtīt 11 398 cilvēkus uz Sibīriju, 7218 uz Tālajiem Austrumiem un 7023 uz Ziemeļkaukāzu, arī Čečeniju, Ingušiju un Dagestānu.

Lasi arī: Laima Vaikule atklāj pārsteidzošo iemeslu, kāpēc devusies prom no Latvijas

Kremlis spiež deportētos Mariupoles iedzīvotājus parakstīt dokumentus, kuros apgalvots, ka viņu pilsētu apšaudījis Ukrainas karaspēks.

Ostas pilsētas Mariupoles iedzīvotājus lūdza parakstīt dokumentus, kuros teikts, ka Ukrainas karaspēks apšaudījis viņu pilsētu. Dokumentu parakstījušajiem teikts, ka viņi nevar atgriezties Ukrainā, jo tad tiks pakļauti vajāšanām,” norāda laikraksts.

Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Deņisova jau iepriekš teikusi, ka krievu okupanti no Doneckas un Luhanskas apgabalu sagrābtajām teritorijām ar varu uz Krievijas Federācijas teritoriju izved sievietes un bērnus.

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru