Cilvēki masveidā pamet lietotni “WhatsApp”: uzņēmums nāk klajā ar paziņojumu

Atjauninājums attiecas uz to, kā tirgotāji, izmantojot “WhatsApp” tērzēšanai ar klientiem, var dalīties datos ar “Facebook”, kas varētu izmantot šo informāciju mērķētām reklāmām.

“Mēs nevaram redzēt jūsu privātos paziņojumus vai dzirdēt jūsu zvanus, un arī “Facebook” to nevar,” agrāk publicētā bloga paziņojumā skaidroja “WhatsApp”. “Mēs nesaglabājam datus par to, kuram kāds sūta paziņojumus vai zvana. Mēs nevaram redzēt jūsu kopīgo lokāciju, un arī “Facebook” to nevar.”

Gaidāmais “WhatsApp” noteikumu atjauninājums jau izraisījis lietotāju asu kritiku visā pasaulē, jo bez šo noteikumu apstiprināšanas viņiem tiks liegta “WhatsApp” izmantošana.
Šīs izmaiņas gan neskars lietotājus Eiropas Savienībā (ES). “WhatsApp” uzsver, ka ES lietotāju dati netiks nodoti “Facebook” rīcībā, kad viņi piekritīs jaunajiem noteikumiem.

Izmaiņas lietošanas noteikumos un privātuma politikā nekādi neietekmē “WhatsApp” datu apmaiņas praksi Eiropas reģionā,” britu laikraksts “Independent” citēja “Whatsapp” oficiālo pārstāvi.

“Lai novērstu jebkādas šaubas, “WhatsApp” arī turpmāk nenodos Eiropas reģiona “WhatsApp” lietotāju datus “Facebook”, lai “Facebook” varētu tos izmantot savu produktu un reklāmu uzlabošanai,” viņš uzsvēra.

“WhatsApp” ilgstoši lepojies ar savu apņemšanos sniegt lietotājiem drošību un privātumu, pateicoties šifrētām sarunām un citām nozīmīgām tehnoloģijām, kas iestrādātas platformā.
Taču ziņa par jaunajiem noteikumiem radīja bažas par gluži pretējo, proti, ka cilvēku personīgā informācija netiek glabāta noslēpumā, bet gan koplietota ar “Facebook”.

 

Eksperti gan norādījuši, ka “WhatsApp” ievāktā informācija nav cilvēku sarakstes, jo tās ir šifrētas un uzņēmums tās nevar redzēt, pat ja vēlētos. Šī informācija toties ir personu dati, tostarp lietotāju telefona numuri, viņu kontakti, profilu vārdi, attēli un diagnostikas dati.

Lasi arī: Pauls sašutis: Tā visatļautība dārgi maksās

Tādējādi vismaz pagaidām lietotāji var nesatraukties, ka privātas “WhatsApp” sarunas tiks izmantotas reklāmas vai citiem nolūkiem, skaidroja eksperti.

 

Aptauja:

Vai jūs satrauc jaunie WhatsApp noteikumi?

 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru