Covid-19 vakcinētajiem nākotnē varētu būt atviegloti ierobežojumi, piedāvā VM; Detaļas rakstā

VM piedāvātie tuvākajā laikā ieviešamie pasākumi paredz, ka vakcinētām personām varētu atcelt rutīnas skrīningu, kas notiek kolektīvos, tai skaitā, ko organizē Veselības inspekcija. Tomēr laboratorisko izmeklēšanu uz Covid-19 vakcinētām personām joprojām veiktu saslimšanas gadījumā, pastāvot aizdomām par Covid-19, ja to nosaka ārstniecības persona pēc klīniskām veselības indikācijām, piemēram, pirms augsta riska manipulācijām, kā arī pēc epidemioloģiskām indikācijām (uzliesmojums kolektīvā, iestādē), ja to rekomendē Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs.

Tāpat tiktu noteikti atvieglojumi ilgstošas aprūpes sociālās aprūpes klientiem: pie vakcinētiem klientiem varētu ierasties apmeklētāji, lietojot sejas maskas, vakcinētiem klientiem ir iespējas kopīgiem pasākumiem centra ietvarā, iespēja doties ārpus iestādes, ievērojot sabiedriskajās vietās noteiktās piesardzības pasākumus, vakcinētiem māksliniekiem iespēja uzstāties centros ar augstu vakcinācijas aptveri (pārsniedz 70%), vakcinēti klienti un darbinieki savstarpēji kontaktējoties var nelietot individuālos aizsardzības līdzekļus.

Tāpat varētu neievērot mājas karantīnas nosacījumus, ja ir veikts Covid-19 tests un tas ir negatīvs, paredzēts VM piedāvājumā.

Kā norādīts prezentācijā, otrajā posmā, kas attiecas uz plašāku sabiedrību, brīvā dabā varētu notikt sporta aktivitātes un pasākumi, kultūras un izklaides pasākumi. Vakcinēti cilvēki varētu atrasties kopā ar citiem vakcinētiem cilvēkiem iekštelpās, tai skaitā apmeklēt kultūras un izklaides pasākumus, kā arī ēdināšana iekštelpās. Pakalpojumi iekštelpās tikai vakcinētām personām, tomēr VM uzsver, ka vakcinētiem jābūt arī pasākuma organizētājiem un pakalpojuma sniedzējiem.

Lasi arī: Šis varētu būt neveselīgākais dzēriens pasaulē. Tas var kaitēt jau pēc 45 minūtēm. Un to dzer ļoti daudzi!

Tāpat vakcinēti cilvēki varētu neievērot pašizolāciju, ierodoties Latvijā no valstīm ar augstu Covid-19 izplatību, ja ir veikts Covid-19 tests un tas ir negatīvs. Tomēr VM norāda, ka, iespējams, pašizolācija, ieceļojot no valstīm ar SARS-CoV-2 celmiem, kas ir augsti infekciozi vai vakcīnas mazāk efektīvas, tomēr būtu jāievēro.

Vakcinēti pakalpojuma sniedzēji varētu nelietot individuālos aizsardzības līdzekļus, sniedzot individuālus pakalpojumus norobežotā telpā, tomēr tas neattiektos uz ārstniecības iestādēm.

Darba kolektīvos, kuros ir vakcinēti darbinieki, varētu nelietot individuālos aizsardzības līdzekļus, ja nav saskares ar klientiem, norādīts prezentācijā.

Spread the love

Pievienot komentāru