Dabas vērotāji novērojuši kādas būs Jūlija dienas, un vai tiešām būs tā kā viņi sola?

Laika apstākļu vērotājs Vilis Bukšs stāsta, atsaktoties uz janvāra, marta un maija iepriekšējām dienām izskatās, ka Jūlijs solās būt mēreni silts, ar lietainām dienām.

„Tautā runā, kāds 1.janvāris, tads arī būšot Jūlija mēnesis” Šī gada 1.janvāris bija lietainas un diez gan drūmas, un pelēcīgas dienas. Skatoties pēc janvāra pirmās nedēļas dienām laiks Jūlijā būs silts, bet ne karsts. Jūlijā būšot diezgan lietains laiks.

Kā arī šī gada pavasarī pīlādžiem bija daudz ziedu, tad kopumā pēc visām zīmēm un ticējumiem rezumē ir, ka Jūlija mēnesis būšot tuvu normai. Bet vietām Latvijā būs siltāks nekā pie Jūras kur laiks solās būt vēsāks. Lietainas dienas solās būt vairāk nekā citus gadus, bet tie būs īslaicīgi lietus nokrišņi, bet retāku reizi dienas būs ar stiprākām lietus gāzēm un striprāku vēju.

Jūlija pirmās nedēļas dienās būs diezgan mainīgs laiks. Temperatūra stabiņš vidēji rādīs ap plus 20, 23 grādiem. Būs lietainas dienas, ar īslacīgiem nokrišņiem, bet vietām būs spēcigas lietusgāzes ar pērkons negaisiem, un stipru vēju. Bet mēneša otrajā pusē solās būt jau nedaudz sausāks un ar saulainākam dienām. Un diena var sasilt līdz pat plus 28,32 grādiem, kā arī pēc šīm karstajām dienām sekos stipri lietusgāzes un pat vietām nodārdēs pērkons.

Spread the love

Pievienot komentāru