Dānijas premjerministre nākuši klajā ar skaļu paziņojumu Latvijas drošības kontekstā (+ VIDEO)

Mete Frederiksena savukārt sacīja, ka lēmums par karavīru nosūtīšanu vēl jāapstiprina parlamentā, un viņa nevar pašlaik atklāt detaļas, kad tieši dāņu karavīri varētu ierasties Latvijā.

Viņa uzsvēra, ka Dānija ir apņēmības pilna nodrošināt Baltijas jūras reģiona drošību un stabilitāti, jo tā ir šī reģiona valsts, tāpēc Dānija atbildēja NATO aicinājumam un ir gatava nosūtīt papildspēkus uz Baltijas valstīm.

Tas mums, protams, arī ir jāapspriež NATO ietvaros. Tāpēc šodien mēs esam gandarīti paziņot jums par lēmumu nosūtīt bataljonu, taču pagaidām mums nav konkrētu detaļu,” sacīja Frederiksena.

Pēc tikšanās Ministru kabinetā premjeri devās uz Ādažu militāro bāzi, kur NATO Daudznacionālajā divīzijas štābā “Ziemeļi” dienē karavīri no Dānijas. Premjeri satikās ar karavīriem un apskatīja militāro tehniku.

Lasi arī: Tamāra Globa atklāj, kurās trīs zodiaka zīmēs dzimušos aprīlī gaida vislielākās pārmaiņas dzīvē

Abi premjeri uzsvēra, ka visos iespējamos veidos arī turpmāk ir jāatbalsta Ukraina tās cīņā pret Krievijas okupācijas spēkiem. Ukrainai ir jāsniedz humānā palīdzība, jāpiegādā tai ieroči, jāpalīdz Ukrainas bēgļiem, kā arī jāturpina starptautiskais sankciju spiediens pret Putina režīmu.

 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru