Dānijas premjerministre nākuši klajā ar skaļu paziņojumu Latvijas drošības kontekstā (+ VIDEO)

 

Šodien Rīgā notika tikšanās starp  Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un Dānijas premjerministri Meti Frederikseni, kurā izskanējis būtisks paziņojums no Dānijas puses Latvijas drošības kontekstā. 

 

Dānija ir gatava lemt par aptuveni 800 karavīru nosūtīšanu uz Latviju. Kariņš norādīja, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Dānija ir gatava pieņemt lēmumu par aptuveni 800 dāņu karavīru nosūtīšanu uz Latviju, lai stiprinātu NATO aizsardzību pret jebkādu potenciālu Krievijas agresiju reģionā.

Kariņš uzsvēra, ka tas būs nozīmīgs lēmums, jo:

NATO papildspēks skaidri parāda arī Vladimira Putina Krievijai, ka NATO dalībvalstis ir vienotas ne tikai vārdos, bet arī darbos, un stiprina viena otru.

Latvijas premjers pauda, ka šāds kontingents stiprina jebkurus bruņotos spēkus un ir svarīgs signāls – ja kāds domā iebrukt Latvijā, jāsaprot, ka tas būtu uzbrukums visai NATO aliansei, nevis tikai teorētiski, bet konkrētiem karavīriem no dažādām NATO valstīm, kuri te atrodas un ir gatavi kopā ar Latvijas karavīriem aizstāvēt Latviju.

 

Lasi arī: Tamāra Globa atklāj, kurās trīs zodiaka zīmēs dzimušos aprīlī gaida vislielākās pārmaiņas dzīvē

 

“Šāds lēmums ir ļoti nozīmīgs, jo šāds papildus spēks ļoti skaidri parāda visai pasaulei un Putina Krievijai, ka NATO ir vienoti ne tikai vārdos, bet reāli arī darbos un ka mēs tiešām strādājam un stiprinām viens otru.

Šobrīd visam austrumu flangam ir zināms drauds no Krievijas, un, lai stātos pretī, mūsu sabiedrotie nāk un ar mums strādā. Tas, man šķiet tuvinās Latvijas un Dānijas attiecības,” sacīja Latvijas valdības vadītājs.

Kariņš arī norādīja, ka 800 karavīru liela grupa būtu vislielākā vienība no vienas valsts, kas atrodas Latvijā.

 

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, ko par šo visu teica Dānijas premjerministre

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru