Dumpis izsakās par vakcinēšanas apšaubīšanu un citām ar vakcināciju saistītām aktualitātēm

“Latvijā ar vakcīnām iepriekš nav bijušas lielas problēmas, “atzina Dumpis, apstiprinot, ka “tādēļ mēs nemirstam no masalām, tuberkulozes un citām slimībām.”

Ir grūti saprast vakcinācijas apšaubīšanu, saka Dumpis

“Man ir ļoti grūti saprast, kāpēc tagad tik lielos skaitļos ir apšaubīta vakcinācijas būtība, ja mēs praktiski visi Latvijā bērnībā esam vakcinēti,” otrdien, 15. jūnijā, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Veselības ministrijas (VM) galvenais infektologs Uga Dumpis.

 Lasi arī: “Vietējie negrib strādāt” – Lūk cik lielu algu sola Latvijā zemeņu lasītājiem

Runājot par revakcināciju, infektologs atzina, ka joprojām norisinās diskusijas par tās nepieciešamību.

Iespējams, ka revakcinācija būs vajadzīga konkrētām populācijām, kam ir zemāka imunitāte. Varbūt tā būs vajadzīga visiem, ja vīruss ļoti mainīsies. Pagaidām revakcinācija nav apstiprināts fakts,” skaidroja Dumpis, aicinot cilvēkus izdarīt pirmo soli – vakcinēties.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu ko speciālists saka par Covid pārslimojušo cilvēku imunitāti 

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Antra</cite>

    Tas Dumpis ir dumš vai par tādu izliekas??? Nevakcinētie dzīvi svin visulaik,un nekad nav norobežojošies..
    Un slimnīcās nonāk šfakcinētie no blaknēm,kur atspoguļojums tam?
    Cik ir nomiruši fakcinētie,protams,protams,ne no
    vakcīnas…?

  • <cite class="fn">Andris</cite>

    Neesmu ārsts, bet man šķiet, ka atteikties no revakcinācijas būtu muļķīgi. Izraēlā abas potes ir saņēmuši 59% cilvēku, vienu poti – 3.9%, kopā vismaz vienu poti saņēmuši 62.9%. Saslimstība tur ir aptuveni 2 cilvēki uz miljonu, un tie gandrīz visi ir iebraucēji.
    Kanādā abas potes ir saņēmuši 50%, vienu poti – 16%, vismaz vienu poti saņēmuši 66%, tas ir vairāk nekā Izraēlā. Bet saslimstība Kanādā ir apmēram 30 cilvēki uz miljonu. Manuprāt, tas liecina par to, ka viena pote nedarbojas pietiekoši efektīvi, un revakcinācija ir nepieciešama.

Pievienot komentāru