Eiropas Parlaments atcēlis deputāta imunitāti Ušakovam – lūk ko tas nozīmē Ušakovam

Eiropas Parlaments (EP) šodien plenārsēdē atcēla deputāta imunitāti eiroparlamentārietim, bijušajam Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S).

Pēc imunitātes atcelšanas Ušakovs saglabās EP deputāta pilnvaras, jo tās ir Latvijas valsts piešķirtas viņam kā eiroparlamentārietim, un neviena cita iestāde tās nevar atņemt.

Jau vēstīts, ka 2019.gada janvārī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Ušakova darba kabinetā Rīgas domē izņēma ierīci, kas izmantojama sevišķā veidā veicamajiem operatīvās darbības pasākumiem.

Vēlāk KNAB par šīs grāmatas izskata aizliegtās videonovērošanas ierīces glabāšanu rosināja Ģenerālprokuratūrai apsūdzēt pašu bijušo Rīgas mēru. Tagad drošības iestādes varēs veikt padziļinātu izmeklēšanu šīs lietas ietvaros.

Lasi arī: Saeima nolēmusi – zināms, kas notiks ar tiem, kurus pieķers ar viltus Covid sertifikātiem

KNAB iepriekš izplatītajā paziņojumā nebija minēts personas vārds, taču birojs norādīja, ka saskaņā ar krimināllietas materiāliem persona savā darba kabinetā glabājusi stratēģiskās nozīmes ierīci, kas paredzēta sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem, proti, videodokumentēšanai un audioinformācijas ieguvei slēptā veidā.

Šāda veida ierīci fiziskām personām ir aizliegts iegādāties, glabāt un lietot. Ierīce bijusi maskēta kā cits priekšmets, kas vizuāli atgādina albumu vai grāmatu.

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru