“Enefit” un RTU atklāj vides iniciatīvu platformu “Siltumnīca” un izziņo grantu konkursus klimata pārmaiņu mazināšanai

Kā gudrāk iegūt, uzglabāt un efektīvāk izmantot enerģiju, lai veicinātu zaļu energoresursu izmantošanu un energoefektivitāti? Turpmāk atbildes uz šiem jautājumiem būs iespējams meklēt “Siltumnīcā” – energokompānijas “Enefit” un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) radošajā telpā, kurā dažādas organizācijas un interesenti aicināti diskutēt, izzināt un eksperimentēt, lai veicinātu izpratni par klimata pārmaiņām un to, kā katrs no mums var patērēt dabas resursus atbildīgāk.

Tā kā “Siltumnīca” darbosies kā eksperimentu vide dažādiem tehnoloģiju risinājumiem, arī pati jaunā radošā telpa ir veidota saskaņā ar jaunākajām tehnoloģiju iespējām – to darbina saules enerģijas paneļi, bet gaisa kvalitāti mēra unikāli sensoru prototipi, nodrošinot brīvpieejas datus par piesārņojuma līmeni Āgenskalnā.

Jaunā platforma tiks atklāta ar RTU pētnieku izstrādāto prototipu izstādi un divu grantu konkursu pieteikumu. Meklējot jaunas idejas efektīvākam planētas resursu patēriņam, energokompānija “Enefit” izsludina “Idea Hub” – Baltijas grantu konkursu ar 30 000 eiro lielu balvu fondu. Savukārt RTU piesaka ideju konkursu risinājumiem, kas mazinātu klimata pārmaiņas.

Aicinām mediju pārstāvjus uz platformas “Siltumnīca” atklāšanu un grantu konkursu izziņošanu klimata pārmaiņu mazināšanai

trešdien, 18. septembrī, plkst. 10.00 Āgenskalna tirgū, platformā “Siltumnīca”

(Nometņu ielā 64, Rīgā).

Piedalās:

• Liene Briede, RTU Studentu inovācijas programmas un Dizaina fabrikas vadītāja,

• Mārtiņš Vancāns, energokompānijas “Enefit” Mājsaimniecību segmenta vadītājs,

• Anete Ezerkalna, Āgenskalna tirgus vadītāja,

• RTU Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta pētnieki

Programmā:

• klimata pārmaiņu izziņas platformas “Siltumnīca” atklāšana,

• Baltijas Idea Pitch grantu konkurss,

• RTU grantu konkurss klimata pārmaiņu mazināšanas risinājumiem,

• RTU pētnieku izstrādāto prototipu izstāde.

Spread the love

Pievienot komentāru