Ģertrūdes ielas teātris izveidojis tiešsaistes izrādi “Taņas dzimšanas diena WEB”

“Taņas dzimšanas diena WEB” publicitātes foto

Ja skatītāji nevar nākt uz teātri, teātris nāk pie skatītājiem. Ģertrūdes ielas teātris piedāvā izrādes “Taņas dzimšanas diena” tiešsaistes versiju, joprojām sanākot kopā pie gaviļnieces Taņas svinību galda un daloties atmiņās, tikai šoreiz – virtuāli. Piedalās: Artūrs Čukurs, Mārtiņš Eihe, Ieva Kauliņa, Jānis Kronis, Jana Ļisova. Pirmizrāde 4.aprīlī plkst. 17.00.

“Taņas dzimšanas diena WEB” nav fiksēts video ieraksts, bet dzīva izrāde, kurā aktieri un skatītāji satiekas, sadarbojas, sarunājas, atgādinot, ka teātris joprojām ir nebeidzama radošās brīvības platforma un tā spēks ir tieši kopā būšanā.

Lai piedalītos “Taņas dzimšanas dienā WEB”, pēc biļetes iegādes nepieciešams lejupielādēt programmu Zoom un reģistrēt savu profilu; pirms izrādes sākuma skatītājiem uz epastu tiks nosūtīta personalizēta saite, ar kuru varēs pievienoties izrādei. Plašāka instrukcija pieejama ĢIT biļešu sistēmā un mājaslapā.

Izrādē “Taņas dzimšanas diena” skatītāji tiek aicināti kļūt par ciemiņiem gaviļnieces Taņas dzimšanas dienas svinībās. Kā jau katrā plašākas saimes kopā būšanas reizē, sanākušie neviļus sāk atminēties dažādus gan labi zināmus, gan rūpīgi slēptus un nereti pretrunīgus notikumus dzimtas vēsturē, un risināt sarunas ne tikai par pagātni, bet arī par nākotni un sabiedrību, kurā dzīvojam. Darba pamatā ir Latvijas iedzīvotāju atmiņas, pārdomas un refleksijas par Latviju 20.gadsimtā, kas apkopotas Gētes institūta Rīgā, Ģertrūdes ielas teātra un citu partneru kopīgi veidotā projekta “Tavas atmiņas Latvijas nākotnei” ietvaros.

Biļetes uz tiešsaistes izrādi “Taņas dzimšanas diena WEB” pieejamas ĢIT biļešu sistēmā https://biletes.git.lv/.

Spread the love

Pievienot komentāru