Gudro padomi: 7 lietas, ko vienmēr vajadzētu turēt noslēpumā!

Atcerieties: jo mazāk jūs runājat par savas ģimenes problēmām, jo tā būs stiprāka un stabilāka.

Pirmais, ko vajadzētu noklusēt, vēsta gudrie, – savi nākotnes plāni. Paklusējiet līdz brīdim, kamēr sapņi piepildīsies. Jebkuras jūsu idejas ne tikai nav ideālas, bet tajās ir milzīgs daudzums vājo vietu, pa kurām pavisam viegli var uzsist un visu izjaukt.

Otrā lieta, par ko klusēt iesaka gudrie – nedalīties ar savu labdarību. Labs darbs mūsdienās ir liels retums, un tieši tāpēc tas ir jāsargā kā acuraugs. Neslavējiet sevi par labajiem darbiem. Lepnums tūlīt to ieraudzīs un atņems visu to labo, kas atnācis šīs labdarības rezultātā.

Trešais, ko neiesaka stāstīt gudrie – par savu askētiskumu. Nestāstiet pa labi un pa kreisi par saviem ierobežojumiem ēšanā, miegā, seksuālajām attiecībām utt. Fiziskā askēze nes labumu tikai tad, ja tā saskan arī ar emocionālo sastāvdaļu.

Ceturtais, par ko vajadzētu paklusēt – par savu drosmi, varonību. Kāds saņem iekšēju pārbaudījumu, kāds ārēju. Ārējie pārbaudījumi ir redzami, jo par tiem cilvēki saņem balvas, bet iekšējo pārbaudījumu izturēšanu neviens nepamana, tāpēc arī balvu par tiem nekādu nesniedz.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Spread the love

Pievienot komentāru