Izrādās, ka vecums, kurā sākas meiteņu “īpašās dienas” var daudz ko izskaidrot.

Ļoti agrs vai ļoti vēls menstruāciju sākums var norādīt uz paaugstinātu sirds un asinsvadu slimību risku

Ko darīt, ja pirmās menstruācijas sākas nestandarta vecumā, piemēram, līdz 10 vai pēc 17 gadiem? Šīs novirzes norāda uz lielāku sirds un asinsvadu slimību varbūtību pieaugušo vecumā. Pētnieki uzskata, ka pirmās menstruācijas laiks runā par noteiktu veselības līmeni. Tomēr, zinātnisku pierādījumu tam nav konstatēti.

Pirmās menstruācijas līdz 12 gadu vecumam, sasaista ar krūts vēža risku

Ja pirmās menstruācijas parādījās pirms 12 gadu (vidējā) vecuma, Jums vajadzētu regulāri apmeklēt onkologu. Statistika liecina, ka šādos gadījumos krūts vēža risks brieduma gados pieaug par 20%. Vispārējais noteikums ir tāds, ka ar katra gada, agrās menstruālā cikla sākšanās (salīdzinājumā ar vidējo vecumu) palielina krūts vēža risku par 5%. Zināmā mērā šis risks arī palielinās no estrogēna hormonu līmeņa.

Agrīnā menstruācija bieži nozīmē agru seksuālo dzīvi un uzvedības problēmas

Lasi arī: Večuks ieraudzīja divas kailas meitenes peldamies viņa dīķī. Tas, ko viņš pateica, bija vienkārši satriecoši!

Pēc zinātnieku domām, jo agrāk sākās menstruācija un sekundāro seksuālo pazīmju attīstība, jo lielāka varbūtība, ka meitene uzsāks seksuālo dzīvi. Izteiktas seksuālās pazīmes bieži piesaista apkārtējos. Diemžēl dzimumbriedums agrīnā vecumā bieži noved pie baiļu attīstības, vientulības, depresijas un agresīvas sociālās uzvedības, kā arī palielina iespēju sliktu ieradumu attīstībai.

Svarīgi: Visa informācija kas šajā saitē ir tikai informatīviem nolūkiem, un neaizstāj konsultāciju, diagnostiku vai profesionālu medicīnas pakalpojumu. Ja Jums ir kādas veselības problēmas, nekavējoties konsultējieties ar speciālistu.

Spread the love

Pievienot komentāru