Jauns un būtisks pagrieziens ap skandālu apvīto AstraZeneca vakcīnu

Jauns pagrieziens noticis ap skandālu apvīto AstraZeneca vakcīnu (cik šie skandāli un bailes ir pamatotas lai paliek diskusija citai reizei)!

 

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena sestdien piedraudēja apturēt “AstraZeneca” Covid-19 vakcīnu eksportu, ja Eiropas Savienība (ES) vispirms nesaņems tai paredzētās piegādes.

Lasi arī: Sieviete sāk raudāt, izlasot ārsta norādījumus pēc Covid-19 potes

“Mums ir iespēja aizliegt plānotu eksportu. Tas ir vēstījums “AstraZeneca”: jūs vispirms izpildāt līgumu ar Eiropu, pirms sākat piegādes citām valstīm,” intervijā laikrakstu grupas “Funke Media” izdevumiem sacīja Leiena.

Viņa jau trešdien draudēja spert stingrākus soļus, lai ierobežotu Covid-19 vakcīnu eksportu.

Viņa brīdināja, ka ES izvērtēs, vai “eksports uz valstīm, kam ir augstāki vakcinācijas reitingi nekā mums, joprojām ir proporcionāls”.

Sešu nedēļu laikā kopš 30.janvāra, kad EK ieviesa vakcīnu eksporta kontroles mehānismu, farmācijas kompānijas no rūpnīcām ES piegādājušas Lielbritānijai 9,1 miljonu vakcīnu devu un vienu miljonu devu nosūtījušas uz ASV.

“Uz galda ir visas iespējas,” sacīja Leiena, piebilstot, ka situācija ar vakcīnām tiks izskatīta ES līderu sarunās nākamajā nedēļā.

Arī interesanti: VIDEO: Kāpēc izformētā Vakcinācijas biroja darbiniekiem joprojām vajag milzu algas?

Spread the love

Pievienot komentāru