Jaunumi par prāmja līnijas Rīga – Stokholma iespējamo atjaunošanu un kas notiks tagad

“Rīgas – Stokholmas maršrutam ir jau 16. gads, un mēs to atcēlām ar smagu sirdi. Bet pašlaik, skatoties uz pasažieru skaitu, neskaidrībām ar ceļošanu un īpaši saistībā ar karu Ukrainā un ģeopolitisko situāciju, tāpat redzot pieaugošās degvielas cenas… Kad to visu saliek kopā, mēs neredzējām iespēju veikt šo maršrutu, jo mēs to nevaram darīt veiksmīgi,” skaidroja “Tallink” komunikācijas vadītāja Katrī Linka.

2500 pasažieru jau bija iegādājušies biļetes kruīzam Rīga – Stokholma. Tagad uzņēmums sazinās ar katru, lai atdotu naudu vai mainītu izbraukšanas ostu.

Zinu, ka citi mēģina sazināties ar mums, bet to nespēj. Es ļoti atvainojos par to! Mēs visiem piedāvāsim alternatīvas. Varēs doties citos “Tallink” maršrutos, doties uz Stokholmu vai Helsinkiem no Tallinas, varēs atgūt naudu,” sacīja Linka.

“Tallink” Latvijas televīzijai apliecināja, ka šogad prāmja satiksme ar Stokholmu atjaunota netiks,

bet esot cerības, ka prāmji atkal kursēt sāks 2023.gadā.

“Tas mums ir ļoti nozīmīgs maršruts, mēs tik daudz gadu esam to veidojuši un mēs negribam to zaudēt. Un mums ir ļoti uzticīgi klienti gan Latvijā, gan Zviedrijā, un mēs gribam piedāvāt vieglu ceļošanas iespēju starp valstīm. Un mēs centīsimies to atjaunot,” sacīja Linka.

Lasi arī: Slavenā astroloģe Adžela Perla izteikusi prognozi, kad iestāsies miers Ukrainā

Covid-19 dēļ tūrisma nozare daudzviet pasaulē ir novājināta un nākas pieņemt nepopulārus lēmumus.

Piemēram, degvielas cenu kāpuma dēļ prāmja biļetēm no Tallinas, Helsinkiem, Stokholmas un Turku ieviesta piemaksa no trim līdz sešiem eiro atkarībā no biļetes tipa. Bet to, kā prāmja atcelšana ietekmēs tūrismu Latvijā, pagaidām grūti prognozēt.

Spread the love

Pievienot komentāru