Jaunumi par prāmja līnijas Rīga – Stokholma iespējamo atjaunošanu un kas notiks tagad

Mazā pieprasījuma un augošo degvielas cenu dēļ kuģniecības uzņēmums “Tallink” līdz nākamajam gadam slēdzis prāmju satiksmi maršrutā Rīga – Stokholma.

Prāmis “Isabelle”, kam jau šonedēļ bija jāuzsāk regulārie kruīza maršruti uz Zviedriju, Tallinas ostā kļuvis par Ukrainas kara bēgļu viesnīcu.

Bet vairāk nekā 2500 ceļotājiem, kuri bija iegādājušies kruīza biļetes braucienam uz Stokholmu, atdos naudu vai piedāvās doties ceļojumā no Tallinas.

Ir sajūta, ka pēc diviem gadiem esi atgriezies mājās. Jo ilgi nostrādāju – no 2014. gada līdz 2020., un tagad esmu mājās,” saka prāmja “Isabelle” Informācijas centra darbiniece Monta Lejasbūda.

Smaids Montas sejā nenodziest, lai gan kuģis stāv un nekustas. Latvijas karogs plīvo mastā Tallinas ostā, un šogad “Isabelle” jūras ceļojumos no Rīgas uz Stokholmu nedosies. Tā vietā 70 cilvēku komanda, kurā puse ir no Latvijas, atbalstīs Ukrainas kara bēgļus, jo prāmis tagad ir bēgļu viesnīca.

Lasi arī: Slavenā astroloģe Adžela Perla izteikusi prognozi, kad iestāsies miers Ukrainā

Covid-19 laikā kruīzus apturēja. 6.aprīlī bija paredzēts pirmais reiss uz Stokholmu, taču vēlāk to pārcēla uz jūnija sākumu. Līdz šonedēļ uzņēmums paziņoja, ka reisu nebūs vispār. Otrdienas pēcpusdienā prāmis “Isabelle”, kas vairāk nekā 15 gadus bija neatņemamam Rīgas ainavas daļa, pameta ostu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk 

Spread the love

Pievienot komentāru