Jaunumi un pavērsiens migrantu krīzē pie Polijas – Baltkrievijas robežas; Gatavojas arī Latvija

Ūdensmetējs Latvijā

Jāatgādina, ka izskanējusi informācija par iespējamo situācijas saasināšanos arī uz Latvijas robežas.  Tomēr sagatavošanās darbi šādai situācijā Latvijā noritot pilnā sparā. Piemēram, izskanējis paziņojums, ka, atkarībā no situācijas, Latvijas varasiestādes uz Latvijas-Baltkrievijas robežas iespējamā migrantu pūļa savaldīšanā var izmantot arī valstī vienīgo ūdensmetēju.

Latvijā vienīgais ūdensmetējs ir Valsts policijai. Šī dienesta pārstāve Līna Kaļķe aģentūrai LETA nekomentēja, vai, pasliktinoties situācijai uz robežas. policija varētu izmantot šo pūļa savaldīšanas līdzekli. “Policija patlaban sniedz atbalstu, kā arī ir gatava turpmāk sniegt atbalstu robežsardzei. Bet plašākus komentārus nesniegsim par to,” norādīja Kaļķe.

Lasi arī: Beidzot izskan pirmās laika prognozes decembrim; Lūk kad gaidāms sniegs…

Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts pagājušajā nedēļā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” atklāja, ka robežsardze migrantu savaldīšanai uz robežas ar Baltkrieviju nepieciešamības gadījumā ir gatava izmantot arī pūļa savaldīšanas līdzekļus, tai skaitā vairogus un citus speclīdzekļus.

Tagad robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone aģentūrai LETA apliecināja, ka atkarībā no situācijas arī var tikt izmantots ūdensmetējs.

Spread the love

Pievienot komentāru