“Nu nelasiet visādas muļķības feisbukā!” Pabriks par to, ka iedzīvotājiem jāuzticas ārstiem

Viesojoties kanāla TV24 raidījumā “Nedēļa. Post scriptum.” aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) komentēja vairāku ierobežojumu atcelšanu un pauda izbrīnu par to, ka Latvijas iedzīvotājiem ir zema uzticība mediķiem.

Viņš atzīmēja, ka var piekrist tam, ka vairāki Covid-19 izplatību ierobežojošie pasākumi ir ar nelielu efektivitāti.

“Bet, mīļie cilvēki, ja jūs gribat, lai veikali būtu vaļā, lai kino teātri būtu vaļā, lai mēs varētu visu darīt, kā gribat, nu nelasiet visādas muļķības feisbukā.”

Lasi arī: Atkal virza iespēju iegūt Covid-19 pārslimošanas sertifikātu, pamatojoties uz antivielu testiem

Pabriks rosināja tā vietā aiziet vakcinēties pret Covid-19.

Nu aizejiet un novakcinējieties vienreiz! Nu vai tiešām tas veselais saprāts mūsu nācijai ir tik zems, ka mēs nevaram saprast, kad visi dakteri saka, visi ārsti saka, ka vienīgais veids, kā mēs pasaulē, cilvēcē simtiem gadu garumā jau esam izskauduši šāda veida pandēmijas vai tamlīdzīgas ir caur vakcināciju.”

Ministrs arī sacīja, ka viens pozitīvs mājsēdes aspekts esot bijis tas, ka ar cita veida ierobežojumiem esot sasniegta augstāka vakcinācijas aptvere.

Tiesa, Pabriku izbrīna, ka, piemēram, Daugavpils slimnīcā daļa medicīniskā personāla nevēloties vakcinēties.

 “Mīļie draugi, jūs varat darīt, ko gribat, bet es tur redzu nevis individuālās tiesības, bet es tur redzu šauru egoismu, kas arī nav patriotisms.

Tāpēc, ka jūs, pirmām kārtām, vai nu nedomājat paši ar savu galvu un nemēģināt ieklausīties cilvēkos, kas ir eskperti un kas kaut ko saprot. Ne jau manī, ne jau prmejerā, ne jau prezidentā, bet pajautājiet ārstiem,” uzsvēra Pabriks.

Lasi arī: Atkal virza iespēju iegūt Covid-19 pārslimošanas sertifikātu, pamatojoties uz antivielu testiem

Viņš arī norādīja, ka to cilvēku dēļ, kuri nevakcinējas, jācieš visai pārējai sabiedrībai. “Tātad ir jāvakcinējas, tas ir jāizdara! Nu nav šeit mums cita ceļa. Valdība šeit nekādas brīnumzāles izdomāt nevar!”

Pilnu video un interviju ar Pabriku varat noskatīties portālā la.lv, spiežot ŠEIT 

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Sēņu Vecis</cite>

    Pabrika kungs manu poti varat savam bērnam iepotēt,esmu jau sens ko nu man vairs.

Pievienot komentāru