Atkal virza iespēju iegūt Covid-19 pārslimošanas sertifikātu, pamatojoties uz antivielu testiem

Latvijā atkal uz priekšu virzās iniciatīva par to, ka Covid-19 pārslimošanas sertifikātu varētu iegūt pamatojoties uz antivielu testiem.

Nākamajā nedēļā Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisija spriedīs par Covid-19 pārslimošanas sertifikāta iegūšanas iespēju, pamatojoties uz antivielu testiem.

Lasi arī: Zināms, cik garš būs “derīguma termiņš” Covid -19 sertifikātam Lietuvā – bet kā ar Latviju?

Apakškomisijas deputāti uz sēdi sanāks 23.novembrī plkst.13. Uz sēdi aicināti Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta, Slimību profilakses un kontroles centra, Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Ģimenes ārstu, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas pārstāvji.

 

Savākti paraksti

Jau ziņots, ka sabiedrības iniciatīvu portālā “Manabalss.lv” savākti 10 000 parakstu par Covid-19 sertifikāta piešķiršanu pēc pārslimošanas bez simptomiem un antivielu konstatēšanas.

Ar iniciatīvu tiek aicināts piešķirt sertifikātu cilvēkiem, kas ir pārslimojuši Covid-19 bez simptomiem un kuriem ir antivielas pret to jeb imunitāte. Iniciatīvas iesniedzēju ieskatā tas ir jādara, ņemot vērā, ka Latvijā daudzi ir slimojuši ar Covid-19 un arī pēc 180 dienām viņu organismā ir stabils antivielu līmenis. Tas nozīmē, ka viņi nevar atkārtoti inficēties ar šo slimību, apgalvots idejas pieteikumā.

Iniciatīvas iesniedzēji ierosina pārņemt Lietuvas pieredzi šajā jautājumā un arī Latvijā izsniegt Covid-19 sertifikātu uz 60 dienām, pamatojoties uz antivielu esamību organismā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (plus piedalies aptaujā par šo jautājumu un paud savu viedokli)

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru