Kā palīdzēt alkoholiķim atmest dzeršanu

Parunājiet ar cilvēku

Ja esat ievērojis cilvēka alkoholisma pazīmes, tad parunā ar viņu izrādot savas raizes un rūpes par viņa veselību un dzīvi. Pastāstiet kā viņa dzeršana ietekmē apkārtējos cilvēkus. Viņam tas ir jāzina. Nebļauj uz viņa. Nerāj. Mierīgi parunā.

  • Laiku sarunai izvēlieties, kad cilvēks ir skaidrā. Uzsveriet, ka viņš savu ķermeni šādi katru dienu iznīcina.

Nestrīdieties

Kad jūs uzsākat sarunu par šādām tēmām, tad ir iespēja, ka otra persona var saniknoties, bet jūs nedrīkstat turpināt paaugstināt balsi. Jūs šādi varat tikai izraisīt dusmu lēkmi un agresiju.

  • Esiet gatavs pieņemt kritiku. Iespējams jums var nepatik ko viņš jums teiks, bet ja izrādīsiet agresiju, tad viņš atbildēs tieši tā pat.

Neaizliedziet cilvēkam dzert

Alkoholisms – tā ir smaga slimība, ar kuru būs smagi jācīnās. Šāda rīcība var tikai cilvēku pastiprināt dzert. Jums ir jāsaprot, ka jūs nespēsiet cilvēku piespiest nedzert. Jūs varat palīdzēt un atbalstīt personu šajā grūtajā periodā. Ja ir vajadzība vediet pie ārsta.

Nekādā gadījumā nelietojiet alkoholu kopā ar slimnieku

Šādi viņam būs daudz grūtāk atmest dzeršanu. Jūs varat tikai savu dzīvi padarīt neveselīgu. Ja slimnieks redzēs, ka jums arī patīk alkohols, tad ir liela iespēja, ka viņš šo var izmantot pret tevi. Nedari tā!

Vērsieties pēc palīdzības, ja situācija nemainās

Ja situācija nemainās un slimnieks pat nav gatavs atmest dzeršanu un jūtot alkohola smaku var aizderties uz mēnesi, tad nekavējoties dodieties pie speciālista. Ja slimnieks nav gatavs doties, tad terapeitu varat atvest uz mājām. Speciālistam ir pieredze ar šādiem gadījumiem un viņš zinās kā ar to tikt galā.

Ja jūs nerīkosieties, tad ir liela iespēja, ka slimnieks var iet bojā no alkohola sekām vai izdarīt kādu noziegumu par kuru var tikt tiesāts. Palīdziet viņam, jo viņš pat to nespēj!

 

Avots: ru.wikihow.com

 

Spread the love

Pievienot komentāru